Dăncilă: Ca premier, am căutat tot timpul să promovez eficienţa în administraţie

Fostul prim ministru Viorica Dăncilă a declarat miercuri, după ce CCR a respins sesizarea Avocatului Poporului referitoare la prevederile OUG privind Codul administrativ, că în calitate de premier a căutat să promoveze „eficienţa în administraţie” şi să prevină „riscurile disfuncţionalităţilor”.

„Mă bucur că decizia Curţii Constituţionale de azi a confirmat constituţionalitatea OUG 57 din 2019 privitoare la Codul Administrativ. Ca premier, am căutat tot timpul să promovez eficienţa în administraţie şi să previn riscurile disfuncţionalităţilor. Adoptarea OUG 57 a fost o soluţie în acest sens, iar atacarea ei la CCR mi s-a părut nedreaptă, chiar dacă procedural legală. O bună guvernare presupune asumarea deciziilor pentru oameni în ciuda criticilor şi atacurilor – iar apoi consecvenţă în aplicare. Guvernanţii trebuie însă să se asigure că fac ceea ce trebuie, nu aşa cum a procedat Guvernul Orban, care a sfidat România cu cele 25 de ordonanţe de urgenţă făcute neprofesionist şi adoptate mecanic, fără analiză”, a scris Dăncilă pe Facebook.

Curtea Constituţională a României a respins miercuri sesizarea Avocatului Poporului referitoare la prevederile OUG 57/2019 privind Codul administrativ, potrivit unor surse din CCR. Acestea au precizat că CCR a constatat că ordonanţa care aprobă Codul administrativ e constituţională în raport cu criticile formulate. AGERPRES