Șeful diplomației moldovenești va participa la lucrările Conferinței de Securitate de la Munchen

Chişinău, 14 feb. /MOLDPRES/. Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Aureliu Ciocoi va participa, în perioada 14-16 februarie 2020, în cadrul delegației moldovenești conduse de către președintele Republicii Moldova Igor Dodon, la lucrările celei de-a 56 ediții a Conferinței de Securitate de la Munchen, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

Înaltul for va reuni în metropola bavareză șefi de stat și de guvern, precum și miniștri ai afacerilor externe și apărării din întreaga lume, care vor aborda chestiuni de actualitate internațională si regională în materie de securitate și apărare, securitate energetică și cibernetică. Printre temele dezbătute în acest an se află evoluția Uniunii Europene, importanța principiului multilateralismului și ordinii mondiale, problema migrației, provocările la adresa Occidentului etc.

În marja conferinței, șeful diplomației moldovenești va avea o serie de întrevederi bilaterale cu omologi din alte state, precum și cu înalți reprezentanți ai organizațiilor regionale.