Autoritățile din Chișinău îndeamnă cetățenii să participe la campania de salubrizare de primăvară

Pe parcursul lunilor martie și aprilie, administrația publică locală din Chișinău va organiza un șir de activități în cadrul campaniei de salubrizare de primăvară la care sunt îndemnați să participe și locuitorii capitalei. Autoritățile locale vor pune la dispoziția chișinăuienilor mănuși, pungi, precum și transport pentru evacuarea deșeurilor, informează MOLDPRES.

Evenimentele sunt planificate pentru zilele de sâmbătă, pe 16 și 30 martie, precum și pe 13 și 20 aprilie, pentru ca locuitorii capitalei să poată da o mână de ajutor pentru salubrizarea și amenajarea orașului în preajma Sărbătorilor de Paști. 

Mai exact, pe 16 martie va fi organizată o acțiune de salubrizare a albiei râului Bâc, dar și a celorlalte bazine de apă care traversează capitala, inclusiv râulețul Durlești, Malina Mică, Țiganca, Valea Trandafirilor. Pe 30 martie, vor fi plantați 10 mii de arbori în diferite zone din oraș. Pe 13 aprilie, chișinăuienii sunt așteptați la curățenia generală a parcurilor și a pădurilor-parc, iar la 20 aprilie este planificată curățenia generală a curților de blocuri.

Alături de cetățeni, la curățarea orașului vor participa serviciile municipale specializate: Direcția generală locativ-comunală și amenajare, întreprinderile pentru servicii locative și cele de prestări servicii, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”, preturile de sector și subdiviziunile structurale municipale.

În capitală, campania de salubrizare de primăvară se va desfășura până la 26 aprilie în baza unui plan de acțiuni aprobat de primarul general interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu.