Ciolacu îi transmite preşedintelui Klaus Iohannis să nu acuze PSD că nu face majoritate la învestitura Guvernului Orban II

Liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu, îi transmite, în replică, preşedintelui Klaus Iohannis să nu acuze PSD că nu face majoritate la învestitura Guvernului Orban II.

„Sunt două chestiuni, într-adevăr. Şi o concluzie! Prima. Premierul este desemnat să guverneze, nu să pice. Acesta este spiritul Constituţiei. A doua. Atunci când refuzi o propunere responsabilă, un premier capabil să formeze o majoritate pentru învestire, înseamnă că eşti sigur că ai voturile necesare şi pentru pasul doi. Vrei să guvernezi, îţi votezi guvernul! Vrei să te faci de râs şi să nu-ţi votezi propriul guvern? Treaba ta! Dar nu acuza PSD că nu face majoritate în locul tău pentru a-ţi pica guvernul tău! Deci cine este responsabil pentru declanşarea crizei şi aruncarea României în instabilitate politică şi economică, domnule Iohannis?!”, a scris Ciolacu, joi, pe pagina sa de Facebook.

Reacţia sa vine după ce şeful statului a catalogat drept „incorectă” atitudinea parlamentarilor PSD de a nu participa la plenul reunit al Parlamentului pentru învestirea Guvernului Orban II şi le-a solicitat să îşi reconsidere punctul de vedere.

„Nu ştiu dacă va fi afectat calendarul pentru anticipate. Am spus din capul locului că depinde de toţi actorii şi vom vedea, însă daţi-mi voie să comentez un pic atitudinea PSD, care este cel puţin ciudată, după ce PSD a depus moţiune de cenzură, a căzut Guvernul, acum ei spun că nu este vina lor. Nu, este evident PSD, care a depus moţiune, care a reuşit să doboare Guvernul şi acum, când trebuie să se voteze o nouă propunere, dumnealor sunt ocupaţi cu treburi. Mi se pare o poziţie principial incorectă şi profit şi de această ocazie să îi invit să îşi reconsidere punctul de vedere. Parlamentul României este organul suprem care reprezintă voinţa poporului şi acolo se lucrează prin prezenţă, nu prin absenţă”, a spus şeful statului înainte de participarea la reuniunea extraordinară a Consiliului European. AGERPRES