În Republica Moldova a fost înregistrat primul deces din cauza maladiei COVID-19

Play

În Republica Moldova a fost înregistrat primul deces din cauza maladiei COVID-19, a anunţat ministrul sănătăţii Viorica Dumbrăveanu în cadrul unui briefing, relatează joi Radio Chişinău.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 60 de ani, care suferea de diabet zaharat.

Portalul Deschide.md scrie că decesul a survenit marţi noaptea, în jurul orei 02:00, la Spitalul Clinic Republican. Este vorba despre cea de-a doua pacientă infectată cu COVID-19 şi care se întorsese recent din Italia.

Potrivit directorului Spitalului Republican, medicii au luptat timp de patru zile pentru a-i salva viaţa. Femeia s-a aflat la respiraţie artificială timp de 2 zile şi 2 nopţi, iar moartea a survenit în urma unui stop cardiac. Totodată, managerul instituţiei medicale a declarat – potrivit Deschide.md – că satul de unde este originară femeia decedată se află în carantină, iar numărul bolnavilor este în creştere în acea localitate.

Autorităţile din Republica Moldova au anunţat primul caz de testare pozitivă pentru coronavirus pe 7 martie, când o femeie de 48 de ani a revenit din Italia cu simptome. În cel de-al doilea caz este vorba de o femeie de aproximativ 60 de ani, care a revenit din Italia, după o vizită la o prietenă.

Ministrul sănătăţii a anunţat că 76 de persoane sunt suspectate de infectare cu virusul care provoacă maladia COVID-19, iar dintre acestea, 14 sunt copii. AGERPRES