Mali a anunţat primele două cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus

Mali a anunţat miercuri primele două cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus pe teritoriul său, la doi cetăţeni care s-au întors din Franţa la jumătatea lunii martie, informează AFP.

Mali era printre puţinele ţări africane care nu declarase oficial niciun caz de contaminare, deşi cei şapte vecini ai acestui stat fără graniţă maritimă, aflat în război, făcuseră deja astfel de anunţuri.

Apariţia bolii în această vastă ţară saheliană reprezintă un motiv de îngrijorare deosebită, în condiţiile în care regiuni întregi sunt în prezent cvasi-inaccesibile serviciilor de stat din cauza violenţelor jihadiste şi a conflictele intercomunitare care au devastat Mali din 2012.

De altfel, ţara se clasează pe locul 184 din 189 de ţări şi teritorii, potrivit Indicelui Dezvoltării Umane realizat de ONU.

Cele două persoane infectate sunt un rezident din capitala Bamako, în vârstă de 49 de ani, şi un bărbat de 62 de ani din Kayes (vest), a declarat guvernul într-un comunicat.

“Cele două cazuri se află în prezent în grija autorităţilor sanitare”, a precizat acesta, invitând populaţia să rămână calmă şi să respecte cu stricteţe măsurile de prevenţie recomandate. AGERPRES/