De Paști, persoanele din Chișinău cu necesități speciale vor primi ajutor financiar

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău informează că în preajma Sărbătorilor Pascale, peste 1 700 de persoane cu necesități speciale domiciliate în Chișinău vor beneficia de ajutoare financiare în sumă de 500 lei, transmite MOLDPRES.

Comisia municipală pentru protecție socială a aprobat joi o decizie prin care persoanele cu necesități speciale domiciliate în municipiul Chișinău vor primi ajutor financiar. De acest sprijin vor beneficia 900 persoane cu deficiențe de auz și 850 de persoane cu deficiențe de văz.

De asemenea, comisia nominalizată examinează posibilitatea acordării de ajutor material unui număr de 1 711 persoane în etate, singuratice, beneficiare ale Serviciului de îngrijire socială la domiciliu. De asemenea, se examinează posibilitatea unui sprijin de 500 lei către 21 de persoane victime ale nazismului.

Mijloacele financiare vor fi distribuite începând din data de 30 martie, prin intermediul oficiilor poștale, de către lucrătorii poștei, odată cu pensiile pentru categoriile respective de cetățeni.

Totodată, Comisia municipală pentru protecție socială a decis ca pe durata perioadei de carantină, în locul prânzurilor gratuite acordate de către cantinele sociale, cele 1 200 de persoane social vulnerabile să primească pachete cu produse alimentare.