Parlamentul spaniol a aprobat prelungirea stării de urgenţă cu 15 zile

Parlamentul spaniol a aprobat, la primele ore ale zilei de joi, după o şedinţă maraton, prelungirea stării de urgenţă cu 15 zile, până la 12 aprilie, transmite Reuters.

O majoritate de 321 de deputaţi au votat pentru, iar 28 s-au abţinut. Partidul Popular, cea mai mare formaţiune din opoziţie, a sprijinit măsura.

‘Nu este uşor să prelungeşti starea de urgenţă’, a declarat premierul Pedro Sanchez în parlament. ‘Sunt convins că singura opţiune eficientă împotriva virusului este izolarea socială’, a subliniat el.

Populaţia va rămâne izolată în locuinţe, de unde poate ieşi doar pentru cumpărături esenţiale şi deplasare la locul de muncă.

Spania se luptă să facă faţă crizei tot mai grave a epidemiei de COVID-19, bilanţul de miercuri al deceselor ajungând la 738 într-o singură zi. Spania are acum cel mai mare număr de decese, 3.434, după Italia, cu 6.820.

Guvernul a comandat măşti, mănuşi de protecţie şi kituri de testare din China în valoare de 432 milioane de euro, a declarat ministrul sănătăţii, Salvador Illa. De asemenea, Spania s-a adresat aliaţilor din NATO, solicitând echipamente de protecţie şi ventilatoare pentru tratarea pacienţilor. AGERPRES