Marea Britanie: Gordon Brown, preocupat de mesajul pe care l-ar transmite lumii un eventual Brexit

Fostul premier britanic Gordon Brown s-a declarat preocupat sâmbătă de mesajul pe care l-ar transmite lumii o eventuală ieșire a țării sale din UE, Brexit, relatează AFP.

‘Dacă noi, britanicii, decidem să ne îndepărtăm de cei mai apropiați vecini ai noștri, să refuzăm cooperarea pe teme și în alte domenii, vitale pentru viitorul nostru, să refuzăm tinerilor posibilitatea de a face proiecte (…), ce tip de mesaj am transmite noi lumii privind tipul de lume pe care îl vom construi? „, a spus Brown într-un discurs public din Londra

‘Prin forța eforturilor comune, putem îndeplini mai multe lucruri împreună decât am putea realiza vreodată singuri’, a declarat oficialul britanic.

Gordon Brown, laburist, a fost ministru de finanțe în timpul guvernării lui Tony Blair, între 1997 și 2007, și premier între 2007 și  2010.

Britanicii vor decide prin referendum la 23 iunie dacă țara lor va rămâne sau nu membră a UE. Cu o lună înainte de scrutin, tabăra menținerii în UE o devansează net pe cea a Brexit (55% față de 45%), potrivit mediei ultimelor șase sondaje realizate de site-ul What UK Thinks.