43 de bolnavi de COVID-19 sunt în stare gravă

Chişinău, 31 mar. /MOLDPRES/. 43 de pacienți din cei 298 internați în instituțiile medicale din țară cu COVID-19 sunt în stare gravă. Anunțul a fost făcut astăzi de către ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, la finele ședinței Punctului Focal, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, din cele 298 de cazuri înregistrate, 65 sunt de import și 233 cu transmitere locală. Cele  mai multe cazuri cu COVID-19, circa 100, au fost înregistrate în capitală și 16 în stânga Nistrului.

În prezent, la spitalul “Toma Ciorbă” sunt internate 126 de persoane, dintre care 31 în stare gravă. La Spitalul de boli infecțioase pentru copii sunt tratați 17 copii și șase adulți, iar la Spitalul Clinic Republican sunt 13 pacienți, dintre care 12 în stare gravă. La Spitalul Ministerului Sănătății se află 83 de pacienți. La Bălți sunt internate șase persoane, iar la Căușeni sunt cinci persoane.

Ministrul a precizat că ieri au fost externați încă cinci pacienți, astfel numărul cazurilor tratate ajunge la 18. Viorica Dumbrăveanu a specificat că la CIE Moldexpo a început amenajarea unui centru de triere a bolnavilor, care urmează să devină funcțional până la finele săptămânii.

Oficialul a mulțumit unui grup de tineri care s-au mobilizat pentru a produce viziere pentru medicii din spitale. Primele 2000 de astfel de dispozitive produse au și fost transmise personalului medical din mai multe spitale.

În perioada 17 martie – 15 mai, pe întreg teritoriul Republicii Moldova este declarată stare de urgenţă în legătură cu pandemia de COVID-19.