Parlamentul Ucrainei i-a demis pe Ihor Umanski şi Ilia Iemeţ din posturile de ministru al finanţelor şi ministru al sănătăţii

Parlamentul Ucrainei i-a demis pe Ihor Umanski şi Ilia Iemeţ din posturile de ministru al finanţelor şi ministru al sănătăţii, şi i-a numit în aceste funcţii pe Serhii Marcenko şi respectiv Maksim Stepanov, a anunţat luni seara site-ul biroului de presă al parlamentului, informează Xinhua şi Unian.

Premierul Ucrainei, Denis Şmîhal, a notat pe contul său de Telegram că Umanski şi Iemeţ sunt profesionişti care pot implementa reforme pe termen lung, dar că la ora actuală ţara are nevoie de acţiuni rapide.

Serhii Marcenko a fost ministru-adjunct al finanţelor în 2016-2018. În perioada 2018-2019, el a deţinut poziţia de vicepreşedinte al Administraţiei prezidenţiale.

Maksim Stepanov a fost preşedinte al Administraţiei regionale Odesa din 2017 până în 2019.

Luni, până la orele locale 22:00, Ucraina a raportat 548 de cazuri de contaminări cu noul tip de coronavirus, în timp ce numărul de decese cauzate de COVID-19 a ajuns la 13.

În lupta pentru încetinirea propagării noului tip de coronavirus, Ucraina a impus stare de urgenţă pe întreg teritoriul său timp de 30 de zile, până pe 24 aprilie.

Economia Ucrainei a fost puternic afectată de criza cauzată de pandemie. De la începutul lui martie, hrivna ucraineană a scăzut cu 14% în raport cu dolarul. AGERPRES