În ultima perioada, cuvântul erou se află la ordinea zilei. Medici eroi, asistente eroi, infirmiere eroi, brancardieri eroi, politisti eroi…De ce? Pentru că, pur și simplu, își fac datoria.
Ce înseamnă erou: Persoană care se distinge prin vitejie și prin curaj excepțional în războaie, prin abnegație deosebită în alte împrejurări grele ori în muncă.
Mama mea are 80 de ani. Locuiește singură și acceptă și respectă cu strictețe, ca o eroină, condițiile impuse în ultimele 30 de zile: Nu mai merge la biserică, nu mai merge la piață, nu mai socializeză cu vecinii, nu mai iese la plimbare, nu mai merge la cimitir, la mormântul tatei, cu care a trăit 60 de ani, pentru a-i aprinde o lumânare.
Mama mea, la cei 80 de ani, ca o eroină ce este, hrănește zilnic cățeii din jurul blocului. Iese din casă o dată la 2 zile, între orele 11-13, pentru a le cumpăra mâncare, și are grijă de ei, îi hrănește pentru a nu muri.
Mama mea, chiar dacă are 80 de ani, ca o eroină ce este, plantează flori în jurul blocului.
Mama mea, ca o eroină ce este, se descurcă din cei 750 lei, pensia ei lunară.
Mama mea, la cei 80 de ani, ca o eroină ce este, a plătit 6 lei pentru o pereche de mănuși de plastic, 35 lei pentru sticluta de solutie dezinfectanta și 12 lei pe o mască de bumbac, pentru a se proteja si a-i proteja pe semenii ei.
Mama mea și-a cumpărat rețeta medicală din bănuții ei, pentru că nu a avut cum să ajungă la medicul de familie.
Mama mea este un adevărat erou. Ea se încadreaza în definiție. Și nu primește nicio recompensă de la Guvern. (A.P)