Ambasadorul Chinei în Moldova: „Unitatea şi cooperarea – alegerea potrivită în lupta cu pandemia COVID-19”

 China insistă să își asume responsabilitatea pentru sănătatea și siguranța oamenilor din China și întreaga lume, iar contribuția sa la lupta împotriva epidemiilor nu poate fi calomniată. După izbucnirea epidemiei, guvernul chinez și oamenii au luptat cu dificultăți și pericole, unindu-şi  forțele pentru a începe războiul împotriva epidemiei, se spune într-o declaraţie a lui Zhang Yinghong, ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, citat de MOLDPRES.

Potrivit diplomatului, măsurile anti-epidemice întreprinse de Beijing sunt deschise și transparente, iar stigmatizarea Chinei nu este deloc de încredere. „China rezumă constant experiența diagnosticului și tratamentului, actualizează programele de prevenire și control, oferind materiale de referință pentru monitorizarea situațiilor epidemice din statele afectate. China a creat, de asemenea, Centrul de Cunoaștere Online pentru Prevenirea și Controlul Epidemiei COVID-19, care este deschis tuturor țărilor. Or, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a lăudat China pentru diseminarea în timp util a informațiilor despre epidemii și a demonstrat transparență semnificativă”, susţine Zhang Yinghong.

De asemenea, ambasadorul Chinei la Chişinău, a afirmat că „respectul faţă de conceptul comunității omenirii cu destin comun, lupta comună împotriva epidemiei este singura alegere corectă”. „Această luptă împotriva epidemiei dovedește încă o dată că societatea umană este o comunitate a sorţii cu relații strâns legate. Virusurile nu cunosc granițele sau rasele, iar umanitatea poate câștiga doar dacă toată lumea va lucra împreună. Trebuie să ne demonstrăm responsabilitatea, să ne ajutăm reciproc, să acumulăm energie pozitivă pentru cooperarea internațională în combaterea epidemiei și să aducem o nouă contribuție la securitatea globală a sănătății publice”, a relevat şeful misiunii diplomatice chineze în ţara noastră.

„În acest moment, Republica Moldova luptă împotriva virusului și doresc sincer poporului moldav o victorie rapidă asupra epidemiei”, a conchis Zhang Yinghong.

La Summit special al G20, desfăşurat recent, cu privire la situația epidemiologică cu COVID-19, președintele Chinei, Xi Jinping, a subliniat că comunitatea internațională are nevoie cel mai mult de „o încredere puternică, eforturi concertate și eforturi comune, consolidând în mod cuprinzător cooperarea internațională, reunind forțe puternice pentru a depăși epidemia și combinând eforturi pentru a câștiga lupta umană împotriva acestei boli infecțioase grave”.