Marcel Ciolacu crede că oamenii nu au încredere să iasă din casă să meargă la lucru, după ridicarea stării de urgenţă, pentru că nu există o testare în masă

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că oamenii nu au încredere să iasă din casă să meargă la lucru, după ridicarea stării de urgenţă, pentru că nu există o testare în masă care să arate „realitatea” cu privire la infecţia cu coronavirus.

 

„Nu am informaţiile medicale necesare de a mă exprima dacă este necesară prelungirea unei stări de urgenţă sau unei stări de alertă. Ce ştiu cu certitudine este că oamenii nu au încredere să iasă să meargă la lucru, neexistând o testare în masă să vedem realitatea”, a spus Ciolacu, într-o conferinţă de presă, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, întrebat ce părere are despre faptul că va fi instituită stare de alertă pe teritoriul ţării noastre după 15 mai.

El a adăugat că „a fost o decizie bună ca lumea să stea în izolare în această perioadă”, dar această măsură trebuia completată cu o testare în masă, „astfel încât oamenii să prindă curaj şi să vedem realitatea”.

„Mă bucură că, după ce acum două luni PSD a anunţat că nu este cazul ca elevii să mai revină în şcoli, după ce ministrul Învăţământul a ieşit şi a spus – copiii mici vor merge cu măşti şi cu mănuşi …, până la urmă preşedintele României a ţinut cont de sugestia noastră şi a amânat revenirea la şcoli”, a afirmat Ciolacu. AGERPRES