Sedinta comuna a Senatului si Camerei Deputatilor, in Bucuresti, miercuri, 4 noiembrie 2009. Guvernul propus de premierul desemnat Lucian Croitoru, format din 14 ministri, doar doi dintre ei cu aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate, incearca, miercuri, sa obtina votul de investitura din partea Parlamentului, insa un rezultat favorabil acestuia este putin probabil. BOGDAN MARAN / MEDIAFAX FOTO

Camera Deputaților a respins solicitarea PNL de sistare a ședinței de plen

Liderul deputaților liberali, Raluca Turcan, a cerut, miercuri, în plen, sistarea ședinței și a criticat introducerea pe ordinea de zi a unor proiecte suplimentare, pe motiv că procedura este neregulamentară.

Propunerea a fost respinsă prin vot.

În deschiderea ședinței, deputații au ținut un moment de reculegere în memoria regelui Mihai, la propunerea Ralucăi Turcan.

„În acord cu gândul pe care sunt convinsă că l-ați exprimat cu toții în acest moment de reculegere, aș dori să spun că regele a simbolizat speranța într-o Românie demnă, prosperă, respectată și puternică în care toți românii să simtă că au șanse egale și că legea este aceeași pentru toată lumea. Foarte mulți oameni cu aceleași aspirații îl vor însoți pe rege pe ultimul drum. (…) Mă uit și mă întreb unde este domnul Dragnea”, a spus Turcan.

Discursul său a fost întrerupt de președintele de ședință, Gabriel Vlase, pe motiv că nu este o intervenție pe procedură.

Raluca Turcan a revenit și a solicitat, în baza articolului 151 alineatul 5 din Regulamentul Camerei Deputaților sistarea ședinței, iar, în baza articolului 169, să nu fie acceptată nicio propunere de modificare a ordinii de zi pe motiv că au fost făcute neregulamentar.

Propunerea de sistare a ședinței a fost respinsă, înregistrându-se 73 de voturi „pentru” și 139 „împotrivă”.

Dezbaterea a avut loc în contextul în care liderul grupului PSD, Ioan Munteanu, a propus introducerea pe ordinea de zi a plenului modificarea regulamentului forului legislativ. Comisia de specialitate a Camerei Deputaților, reunită înainte de ședința de plen, a adoptat modificarea regulamentului în ceea ce privește supunerea la vot a amendamentelor.

AGERPRES