COVID-19: În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 159 de cazuri noi

Chişinău, 12 mai. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au fost procesate 1051 de probe, dintre care s-au confirmat 159 de cazuri de infecție cu noul coronavirus. În total, la ziua de astăzi sunt confirmate 5154 de cazuri, informează MOLDPRES.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, toate cazurile înregistrate azi sunt cu transmitere locală. Din numărul total de cazuri din această zi, 25 sunt lucrători medicali: medici – 1, asistenți medicali – 16, personal auxiliar – 8.

Totodată, în ultimele ore au fost înregistrate trei noi decese cauzate de infecţia COVID-19. Un bărbat de 69 ani din raionul Briceni, internat pe data de 10 mai la  spitalul din Briceni. Acesta suferea de obezitate gr. III, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă, tromboembolie pulmonară. O altă victimă a noului coronavirus are 31 și era din raionul Glodeni. Acesta a fost transferat la Institutul de Medicină Urgentă pe data de 7 mai cu pneumonie interstițială bilaterală, insuficiență renală cronică, colită ulceroasă. Virusul a răpus și o femeie de 43 ani, din Ceadâr-Lunga. Aceasta suferea de diabet zaharat tip 2, obezitate gr. IV, hepatită cronică.

În total, 2069 de persoane au fost vindecate, iar 182 au decedat din cauza COVID-19.

În perioada 17 martie – 15 mai, pe întreg teritoriul Republicii Moldova este declarată stare de urgență în legătură cu pandemia de COVID-19.