Statele Unite au înregistrat 1.536 de morţi cauzate de noul coronavirus în cursul ultimelor 24 de ore

Statele Unite au înregistrat 1.536 de morţi cauzate de noul coronavirus în cursul ultimelor 24 de ore, potrivit datelor afişate marţi, la orele 20.30 (miercuri, 00.30 GMT), de universitatea americană Johns Hopkins, actualizate continuu, scrie AFP.

Aceasta ridică la 91.845 numărul total al deceselor înregistrate în ţară, de departe cea mai îndoliată din lume în valori absolute, unde au fost declarate oficial peste 1,5 milioane de cazuri de la începutul pandemiei de COVID-19.

Statele Unite au înregistrat de duminică până luni, cu 759 de morţi suplimentare, bilanţul cotidian cel mai scăzut din ultimele săptămâni, dar datele universităţii Johns Hopkins, care preiau informaţii transmise de autorităţile sanitare locale din ţară, scad de obicei în cursul weekendului.

Potrivit unei medii a nouă modele epidemiologice realizate de cercetători de la universitatea statului Massachusetts, SUA ar urma să atingă 113.000 de morţi de COVID-19 până la 13 iunie în întreaga ţară.

Această nouă estimare, publicată marţi în timp ce numeroase state au luat măsuri pentru relansarea economiei, prevede moartea a încă 22.000 de americani în 25 de zile.AGERPRES