Fratele lui George Floyd, bărbatul de culoare ucis de un poliţist alb la Minnesota, în SUA, a făcut apel la protestatari să se abţină de la violenţe

Fratele lui George Floyd, bărbatul de culoare ucis de un poliţist alb la Minnesota, în SUA, a făcut apel luni la protestatari să se abţină de la violenţe, în contextul în care o autopsie independentă a arătat că el a murit asfixiat, contrazicând raportul oficial, potrivit DPA.

Numeroase oraşe din Statele Unite au fost scena atât a unor proteste paşnice declanşate de uciderea lui Floyd săptămâna trecută, cât şi a unor incidente violente, printre care incendieri, jafuri şi ciocniri cu forţele de ordine.

“O vom face, dar paşnic”, a spus Terrence Floyd în timpul priveghiului fratelui său mort la Minneapolis, înainte de a cânta un psalm despre pace şi justiţie.

El a declarat că protestatarii violenţi “poate că se simt bine pentru moment”, dar produc rău. El a adăugat că prea des incidente care implică brutalitate din partea poliţiei conduc la proteste violente care nu au ca rezultat însă schimbarea politică.

“Nu obţineţi nimic, pentru că nu îmi veţi aduce fratele înapoi. El nu şi-ar fi dorit ca voi să faceţi asta”, a mai afirmat bărbatul.

Funeraliile lui George Floyd vor avea loc la 9 iunie la Houston, în Texas, unde el şi-a petrecut cea mai mare parte din viaţă, au spus avocaţi ai familiei. AGERPRES