Premierul Ludovic Orban: Învăţătorii, după părinţi, devin pentru mulţi copii “adevărate modele”

Premierul Ludovic Orban afirmă că învăţătorii, după părinţi, devin pentru mulţi copii “adevărate modele” şi le transmite acestora ca roadele muncii lor să dea cât mai curând contur “României educate”, exprimându-şi “aprecierea şi încrederea” în activitatea pe care o desfăşoară, mesaj adresat cu ocazia Zilei Învăţătorului.

“Le urăm, astăzi, ‘La mulţi ani!’ învăţătorilor, oameni care prin munca lor pun bazele educaţiei şcolare, generaţie după generaţie. Fiecare dintre noi îşi aminteşte primii ani de şcoală şi chipul învăţătorilor care ne-au iniţiat în tainele scrisului şi cititului, ne-au învăţat să socotim şi ne-au insuflat setea de cunoaştere. După părinţi, învăţătorii devin pentru mulţi copii adevărate modele”, afirmă Ludovic Orban, vineri, în mesajul său.

Premierul adaugă că societatea românească a cultivat “în mod tradiţional” respectul faţă de dascăli, care, la rândul lor, s-au dedicat cu “multă implicare şi răbdare” în educaţia generaţiilor de copii.

“Succesul celor pe care i-au călăuzit în primii ani de şcoală este şi succesul lor, al învăţătorilor, pentru că au ştiut să dezvolte aplecarea către cunoaştere a copiilor”, subliniază Orban.

Premierul punctează şi faptul că învăţământul românesc “ţine pasul cu timpul” şi “trebuie să răspundă nevoilor de adaptare”.

“Criza sanitară impune noi coordonate fiecărei profesii, cu atât mai relevante pentru procesul de educaţie, care, într-o măsură covârşitoare, s-a mutat în mediul online. Ca autorităţi, înţelegem pe deplin şi sprijinim aceste transformări, prin asigurarea de tablete copiilor cu o situaţie socială mai dificilă”, adaugă Orban.

Totodată, el afirmă că Guvernul vrea să se asigure prin acţiunile sale că “startul generaţiilor actuale de copii dispune de toate condiţiile pentru a fi un bun început în actul educaţional, cu tot ceea ce implică acest lucru”.

“Însă, pentru un proces de învăţământ de calitate este nevoie de harul şi vocaţia dascălilor, de implicarea şi profesionalismul celor care îi formează pe micii învăţăcei. Îmi exprim aprecierea şi încrederea în munca învăţătorilor şi le doresc ca roadele muncii lor să dea cât mai curând contur României educate pe care ne-o dorim!”, mai spune Orban. AGERPRES