Președintele R. Moldova a participat la parada militară care a avut loc în Piața Roșie din Moscova

Chişinău, 24 iun. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost prezent la parada militară, care a avut loc astăzi, în Piața Roș̦ie din Moscova, cu prilejul aniversării a 75-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Președintele Moldovei împreună cu președinții Federației Ruse, Republicii Belarus, Kazahstanului, Serbiei, Tadjikistanului și Uzbekistanului, a salutat militarii din diferite țări care au participat la paradă, mărșăluind în Piața Roșie marcând astfel Victoria comună a țărilor din fosta Uniune Sovietică și din Europa asupra fascismului.

„Am simțit un sentiment deosebit de mândrie pentru faptul că printre aceștia erau și 75 de militari din Garda de Onoare ai Armatei Naționale a Republicii Moldova”, a subliniat șeful statului.

Menționăm că bunicii a 23 dintre militarii moldoveni prezenți la paradă au luptat în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Igor Dodon consideră că participarea lor la evenimentul de astăzi subliniază conexiunea directă dintre generații și ne amintește despre importanța păstrării memoriei despre faptele eroice ale strămoșilor noștri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.