Hotărârea Guvernului privind sistemul unitar de salarizare a fost publicată în MO

Chişinău, 2 iul. /MOLDPRES/. Hotărârea pentru angajarea răspunderii Guvernului asupra proiectului de lege pentru modificarea Legii nr. 270/2018 privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar a fost publicată în numărul de astăzi al Monitorului Oficial. Prezenta lege intră în vigoare la 1 septembrie 2020, comunică MOLDPRES.

Conform noilor modificări, personalul din unitățile bugetare beneficiază, după caz, de sporuri specifice grupului ocupațional sau categoriei de personal în modul stabilit de Guvern. Suma anuală a sporurilor specifice incluse în partea variabilă a salariului lunar nu va depăși: a) pentru personalul din domeniul învățământului, cercetării, culturii, tineretului, sportului, asistenței sociale – 10% din suma anuală a salariilor de bază pentru personalul cu drept de a beneficia de spor specific; b) pentru personalul din domeniul apărării naționale, securității statului și ordinii publice – 20% din suma anuală a salariilor de bază pentru personalul cu drept de a beneficia de spor specific; c) pentru personalul medical din autoritățile/instituțiile/ structurile medicale și de asistență socială – 30% din suma anuală a salariilor de bază pentru personalul cu drept de a beneficia de spor specific; d) pentru personalul din autoritatea responsabilă de exercitarea controlului parlamentar – 40% din suma anuală a salariilor de bază pentru personalul cu drept de a beneficia de spor specific.

Pentru autoritățile responsabile de administrarea veniturilor fiscale și vamale și responsabile de certificare, supraveghere și control în domeniul aviației civile, limitele sporurilor cu caracter specific se aprobă de Guvern.