Cea de-a XXVIII-a ediţie a Galei Premiilor UNITER va avea loc pe 21 septembrie

Cea de-a XXVIII-a ediţie a Galei Premiilor UNITER, programată iniţial pentru 11 mai, la Teatrul Naţional “Marin Sorescu” din Craiova, va avea loc pe 21 septembrie, ţinând cont de reglementările privind organizarea evenimentelor culturale, în condiţiile pandemiei de COVID 19.

“Având în vedere situaţia excepţională pe care o traversează în această perioadă toate sectoarele societăţii, Uniunea Teatrală din România a fost nevoită să reconsidere organizarea Galei Premiilor UNITER 2020. Iniţial, Gala trebuia să aibă loc în data de 11 mai la Teatrul Naţional “Marin Sorescu” din Craiova, cu ocazia aniversării a 170 de ani de la înfiinţarea teatrului craiovean. Ţinând cont de reglementările privind organizarea evenimentelor culturale, Uniunea Teatrală din România a decis că ediţia din acest an a Galei Premiilor UNITER va avea loc în ziua echinocţiului de toamnă, 21 septembrie”, informează UNITER, într-un comunicat transmis joi AGERPRRES.

Juriul final al Galei Premiilor UNITER 2020 format din Radu Apostol – regizor, Cosmin Ardeleanu – scenograf, Doru Mareş – critic de teatru, Crina Mureşan – actriţă, Cristina Rusiecki – critic de teatru a vizionat în format digital (online, DVD) spectacolele nominalizate şi va decide câştigătorii celor 11 categorii de premii.

“Vom reveni cu detalii despre locaţia Galei şi sperăm să organizăm în cele mai bune condiţii acest eveniment de premiere a creaţiei teatrale româneşti şi a artiştilor săi”, mai precizează UNITER. AGERPRES