Termenul în care putea fi depusă o moțiune de cenzură împotriva executivului a expirat

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. „Epopeea cu angajarea răspunderii celor patru proiecte de către Guvern s-a finalizat. Cele 72 de ore în care deputații puteau depune moțiune de cenzură au expirat”. Anunțul a fost făcut astăzi de către premierul Ion Chicu, la finele ședinței cu șeful statului Igor Dodon și speakerul Zinaida Greceanîi, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, la finele săptămânii trecute, un deputat a depus o sesizare la Curtea Constituțională, însă până în prezent nu este o decizie la acest subiect. „Deși am înțeles că vineri sau sâmbătă a fost o adresare a unui politician la Curtea Constituțională, vom vedea care va fi evoluția, dar sper că aceste proiecte atât de necesare cetățenilor și economiei vor intra în vigoare, iar interesele politice ale unora nu vor afecta ceea ce așteaptă cetățenii în primul rând”, a opinat Chicu.

Premierul a specificat că, potrivit procedurii, cele patru proiecte asupra cărora Guvernul și-a asumat răspunderea ar trebui transmise cel mai probabil chiar în această săptămână spre promulgare șefului statului.

Deputatul Igor Munteanu a depus la finele săptămânii trecute o sesizare la Curtea Constituțională, în care solicită înaltului for să se pronunțe dacă asumarea de răspundere a Executivului a fost adoptată în mod constituțional.