Italian Prime Minister Giuseppe Conte poses on the new Genoa bridge ahead of its official inauguration, after it was rebuilt following its collapse on August 14, 2018 which killed 43 people, in Genoa, Italy, August 3, 2020. REUTERS/Flavio Lo Scalzo

Prim-ministrul italian Giuseppe Conte:”Dintr-o rană care încă se vindecă greu, s-a ridicat simbolul unei noi Italii”

Prim-ministrul italian Giuseppe Conte a afirmat luni că inaugurarea noului pod din oraşul italian Genova, care îl înlocuieşte pe cel care s-a prăbuşit în urmă cu doi ani provocând moartea a 43 de persoane, este un semn al viitorului luminos al ţării, relatează dpa şi Reuters.

“Dintr-o rană care încă se vindecă greu, s-a ridicat simbolul unei noi Italii”, a postat Conte pe Facebook.

Conte, împreună cu preşedintele Sergio Mattarella, urmează să participe la ceremonia de inaugurare din oraşul port în următoarele ore.

 

Sergio Mattarella urmează să se întâlnească cu reprezentanţii familiilor victimelor şi ai parchetului care investighează circumstanţele prăbuşirii podului, printre care şi posibile deficienţe de mentenanţă.

Noul pod, conceput de arhitectul vedetă Renzo Piano, înlocuieşte fostul viaduct care s-a prăbuşit în oraş pe 14 august 2018, unul dintre cele mai grave dezastre civile din Italia ultimelor decenii.

Într-un interviu pentru ziarul Corriere della Sera, Piano a spus că a conceput podul şi pilonii săi eliptici înalţi de 40 de metri ca pe o navă pentru a prinde lumina Mediteranei şi a se potrivi cu caracterul acestui oraş, relatează Reuters.AGERPRES