BCR a donat peste 300 de echipamente IT pentru şcoli din şapte judeţe

BCR şi BCR Social Finance IFN SA s-au alăturat proiectului IT4Kids în mediul rural, iniţiat de Şcoala informală de IT, şi au donat peste 300 de echipamente IT pentru şcoli din şapte judeţe, informează banca printr-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, obiectivul proiectului este de a îmbunătăţi accesul la educaţia modernă, inclusiv de la distanţă, pentru elevii din mediul rural, în contextul pandemiei de coronavirus şi al imposibilităţii copiilor de a se prezenta la şcoală.

Echipamentele donate (laptopuri, tablete, routere etc) au fost distribuite în 15 instituţii de învăţământ din judeţele Sălaj, Sibiu, Cluj, Iaşi, Dolj, Constanţa şi Buzău. Toate echipamentele IT colectate au fost igienizate, formatate şi dotate cu sisteme de operare de către Ecotic, A.P.D.E.T.I.C. şi Ateliere fără frontiere, parteneri ai proiectului.

Proiectul IT4Kids a venit şi în sprijinul a peste 120 de cadre didactice din mediul rural din judeţele Sibiu, Sălaj şi Cluj, care au participat la cursuri online (gratuite) de „Iniţiere în platformele de comunicare Zoom şi Google Classroom”, livrate de mentorii Şcolii informale de IT.

Înfiinţată în 2013, Şcoala informală de IT este lider la nivel naţional în sectorul educaţiei non-formale şi al reconversiei profesionale în domeniul IT. Până în prezent, peste 5000 de pasionaţi de tehnologie au absolvit cursurile de IT din oferta şcolii, în cele mai mari 7 hub-uri IT din ţară (Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Braşov, Sibiu şi Craiova). Comunitatea activă de peste 100 de mentori practicieni în mari companii IT naţionale şi internaţionale oferă mentorat şi coaching în carieră cursanţilor care îşi doresc şansa unui nou început. Şcoala informală de IT este partener a peste 120 de companii de top din industria IT & Software.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private şi a băncilor de locuinţe. AGERPRES/