Șeful statului a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Federației Ruse

Chişinău, 13 aug. /MOLDPRES/. Preşedintele ţării, Igor Dodon, a avut miercuri o întrevedere de lucru cu Oleg Vasnețov, Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Oficialii au discutat un spectru larg de chestiuni legate de dezvoltarea și consolidarea parteneriatului strategic dintre statele noastre.

Părţile au apreciat înalt rezultatele negocierilor recente de la Moscova ale şefului statului cu Dmitri Kozak, șef-adjunct al Administrației prezidențiale, Reprezentant Special al Președintelui FR pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova. În special, cele ce se referă la reluarea negocierilor pentru acordarea creditului rus în mărime de 200 milioane de euro și oferirea din partea Federației Ruse a unui ajutor umanitar fermierilor noștri, afectați de secetă.

În altă ordine de idei, interlocutorii au discutat despre vaccinul contra coronavirusului, despre crearea căruia Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin a anunțat recent. Igor Dodon a adresat felicitări partenerilor ruși cu ocazia acestei realizări atât de importante în domeniul științei medicale, în condițiile pandemiei, și a subliniat interesul țării noastre în vederea obținerii acestui vaccin. În acest sens, conducerea Republicii Moldova va expedia la Moscova un demers, în timpul apropiat.