Primăria Chișinău va organiza iarmaroace școlare

Chişinău, 14 aug. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău organizează în perioada 26–30 august, în preajma CC „Zity Mall” din Calea Ieșilor, 8, iarmarocul școlăresc, cu program zilnic de lucru între orele 10.00-20.00. O dispoziție în acest sens a fost semnată astăzi de către primarul general, Ion Ceban, transmite MOLDPRES.

Edilul capitalei a notat pe rețelele de socializare că iarmarocul va fi organizat în altă locație decât cea obișnuită. „A fost aleasă această locaţie deoarece la C.I.E. „Moldexpo”, unde de obicei era amenajat iarmarocul, este Centrul de triere a persoanelor suspecte la Covid – 19”, a explicat primarul.

Ceban a menționat că pentru a fi evitate aglomerările, în perioada 25 august – 6 septembrie curent vor fi organizate iarmaroace pentru pregătirea elevilor de școală şi în sectoarele municipiului Chișinău. Potrivit lui, „preturile urmează să stabilească locurile pentru târguri, programul de activitate, sortimentul de mărfuri și să elibereze autorizații de funcționare agenților economici de profil”.

În același timp, până la data de 20 august, Direcția educație a Primăriei municipiului Chișinău, dar și instituțiile școlare municipale, vor anunța modelul de funcționare ales de fiecare școală sau liceu.