„Hărţuirea morală este ilegală – Pune stop relaţiilor de muncă disfuncţionale”

Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse pentru Femei şi Bărbaţi (ANES) şi Institutul Român pentru Drepturile Omului (IRDO) au lansat, marţi, campania pentru conştientizarea hărţuirii morale la locul de muncă – „Hărţuirea morală este ilegală – Pune stop relaţiilor de muncă disfuncţionale”.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, campania, care se desfăşoară în perioada 15 septembrie – 15 octombrie 2020, are ca obiectiv conştientizarea cetăţenilor cu privire la posibilitatea raportării cazurilor de hărţuire morală la locul de muncă, dar şi promovarea noilor măsuri adoptate la nivel legislativ în România.

„Rezultatul campaniei are în vedere, pe de o parte, centralizarea, analizarea şi sintetizarea informaţiilor furnizate de victime şi de instituţii publice, prin completarea formularelor pentru victime şi organizaţii cu atribuţii în domeniu şi, de altă parte, identificarea şi promovarea unor modele de bune practici în materie. Datele vor fi discutate într-un grup de lucru iniţiat de cele două entităţi partenere şi, ca urmare, se va elabora un studiu, care să analizeze cauzele, efectele şi modalităţile practice de prevenire şi combatere a violenţei morale la locul de muncă, integrând opiniile, comentariile şi observaţiile specialiştilor cu privire la hărţuirea morală la locul de muncă”, se precizează în comunicat. AGERPRES