LIBERTATE, EGALITATE, FRATERNITATE – CU DĂNCILĂ PRIVITĂ DIN SPATE

Adi030
06.02.2019
PARATRĂSNET

”Foaie verde mărăcine / sunt mai proastă decât mine” se adaugă strigăturilor populare care au emanat sub formă de legendă, de data aceasta, la imaginea ce o prezintă pe Viorică Vasilica Dăncilă. Evident că, nu vorbim despre o fotografie, ci pur și simplu despre o caricatură în care au fost puse în doze savant măsurate de: umor, satiră, sarcasm, ironie.
Despre prim ministrul României, Viorica Vasilica Dăncilă s-a scris, s-a vorbit s-a hohotit, s-a dat acatiste, cum doar despre Bulă s-a mai agitat spiritul poporului român la nașterea acestuia, ca o posibilitate de calmare a suprapresiunii forțelor ce ne-au umflat așteptările cum mai sunt umflate baloanele meteorologice.
Doamna prim ministru a dat culoare funcției sale din Palatul Victoria, lăsând libertatea fanteziei să ne ducă la imaginații greu de stăvilit, intrând astfel pe teritoriu iraționalului.
Și, uite așa, când te-ai fi așteptat mai puțin, ceea ce nu a făcut nici un conducător român la Înaltele Porți ale Uniunii Europene în ultimii 30 de ani, iată că, doamna din Videle, îi ia la trei păzești pe ditamai europenii, osificați în funcții, dând chiar cu ei de pământ sau de zidurile dărâmate ale Berlinului și în direct în fața lor, dar și în declarațiile de presă, încercând astfel să salveze onoarea celor ținuți în antecamera UE.
Iat-o pe Viorica Vasilica Dăncilă cum se transformă în luptătoarea pentru drepturi egale ale celor 27 de țări, din componența Uniunii Europene, exact în momentul în care România și-a asumat președinția rotativă a Consiliului Europei. Prim Ministrul României fiind în același timp și conducătorul de drept, timp de șase luni, al Europei.
De această dată, din Cenușăreasă, Viorica Vasilica Dăncilă se transformă într-o ademenitoare prințesă, un fel de Xena Prințesa Războinică, aruncându-se în luptă directă pentru binele celor asupriți și oropsiți.
„României nu i se permite să facă ceea ce altor ţări li se permite. Am văzut ce s-a întâmplat cu Vestele Galbene în Franţa. Nimeni nu a avut nicio reacţie. Este un standard dublu. Nu am văzut pe nimeni să vină în Parlamentul European şi să spună «vrem o rezoluţie împotriva Franţei»”, afirmă Viorica Dăncilă în interviu, referindu-se la protestele masive organizate în oraşe franceze faţă de erodarea nivelului de trai.
Premierul României a cerut să fie evitate comparaţiile cu Ungaria şi Polonia, vizate de proceduri ale Uniunii Europene din cauza presupuselor încălcări ale drepturilor fundamentale. Guy Verhofstadt, liderul grupului politic ALDE din Parlamentul European, a avertizat-o pe Viorica Dăncilă în octombrie 2018 „să nu urmeze exemplele rele” reprezentate de Ungaria şi Polonia.
Viorica Dăncilă consideră că afirmaţiile lui Guy Verhofstadt arată că este deja în modul de campanie electorală, înaintea scrutinului europarlamentar. „Dacă înţelege că trebuie să conducă această campanie în detrimentul României şi acuzând un stat precum România, nu cred că este un mod constructiv de lucru”.
Toate bâlbele, toate nefireștile exprimări, toate gafele diplomatice, toate cele ce încă nu le-a comis, vor trebui să fie grabnic iertate și chiar uitate ca fiind neconforme cu adevărata realitate.
Degeaba Klaus Werner Iohannis o dă în bâlbâială, încercând să-i pună o piedică școlărească, pe când Viorica Vasilica Dăncilă trecea printre bănci, ieșind la tablă. Acest gen de șicane devin puierile, chiar dacă ele răscolesc cu un cuțit ruginit rana sângerândă a României.
Suntem mult prea aplecați la pământ pentru a reuși să observăm încotro se îndreaptă o Europă și ea bezmetică și lipsită de măsură, care este pregătită să o pună pe Laura Codruța Kovesi în fruntea procurorilor europeni, chiar dacă ea a fost pur și simplu aruncată la coș pentru gravele erori manageriale săvârşite în fruntea DNA.
Pe fondul acestor nimicnicii și nemernicii exagerate și duse în derizoriu, iată că apare o Viorică Vasilică Dăncilă greu de oprit.
Președinția Consiliului Europei a scos România din anonimat, ia oferit șansa nesperată de a prezenta o țară cu mult peste știința majorității celor care au lovit în noi și ne-au furat ca din țara nimănui. Din acest peisaj a reușit să se ridice VVD, acest nou vehicul cu ajutorul căruia, timp de șase luni, din care au mai rămas cinci, România va încerca să câștige dreptul la Libertate, egalitate, fraternitate. Liberté, égalité, fraternité. Freiheit, Gleichheit, Brüderlichkeit. Libertà, uguaglianza, fratellanza. Libertad, igualdad, fraternidad. …și așa mai departe în celelalte 22 de țări!
ADI CRISTI