PSD a câştigat alegerile pentru funcţia de primar în ambele municipii din judeţul Botoşani

Partidul Social Democrat (PSD) a câştigat alegerile pentru funcţia de primar în ambele municipii din judeţul Botoşani, dar şi în trei din cele şase oraşe din judeţ, potrivit datelor comunicate de Autoritatea Electorală Permanentă.

PSD s-a impus în municipiul Botoşani, după ce Cosmin Andrei a avut cu 33 de voturi mai mult decât primarul liberal în exerciţiu Cătălin Flutur. În municipiul Dorohoi, candidatul PSD, Dorin Alexandrescu, a câştigat detaşat în faţa principalului contracandidat, liberalul Valerian Andrieş. Alexandrescu a obţinut 5.633 voturi din totalul celor 9.155 valabil exprimate, în timp ce Andrieş a avut 1.266 voturi.

În oraşul Bucecea, candidatul PSD, Angel Gheorghiu, a beneficiat de susţinerea a 1.297 alegători din totalul celor 2.178 care şi-au exprimat corect votul. Al doilea clasat a fost liberalul Bogdan Gheorghe Suruciuc, care a fost votat de 685 alegători.

De asemenea, în oraşul Săveni, actualul primar, Relu Tîrzioru, s-a impus categoric în faţa candidatului liberal Liviu Martiniuc. Tîrzioru a obţinut 2.536 voturi dintr-un total de 3.085 voturi valabil exprimate, în timp ce Martiniuc a fost votat de doar 485 de persoane.

Liberalii au câştigat detaşat Primăria oraşului Flămânzi, acolo unde primarul în exerciţiu, Dan Oloeriu, a întrunit voturile a 2.560 din totalul celor 3.824 alegători. Pe locul al doilea s-a situat Constantin Pitorac, din partea Partidului Dreapta Liberală, care a fost votat de 388 de cetăţeni.

Totodată, în oraşul Darabani PNL a câştigat prin actualul viceprimar Mihai Alin Gârbaci, care a primit 2.488 de voturi, impunându-se în faţa candidatului PSD, Vasile Floria, care a avut doar 617 voturi din totalul celor 3.833 de voturi valabil exprimate.

În acelaşi timp, PNL s-a impus şi în oraşul Ştefăneşti, acolo unde primarul în exerciţiu Florin Buţura (PNL) a primit voturile a 935 de alegători, în timp ce candidatul PSD, Petru Ostafe, a întrunit doar 743 de voturi. AGERPRES