Cinci femei au câştigat alegerile pentru funcţia de primar în judeţul Botoşani

Cinci femei au câştigat alegerile pentru funcţia de primar desfăşurate duminică în judeţul Botoşani, potrivit datelor prezentate de Autoritatea Electorală Permanentă.

În comuna Călăraşi, actualul primar, Elena Vrajotis (PNL), a câştigat un nou mandat, impunându-se categoric în faţa candidatului PSD, Dumitru Rusu. Vrajotis a obţinut voturile a 902 alegători din totalul celor 1.477 care şi-au exprimat corect votul. Contracandidatul acesteia, Dumitru Rusu a avut doar 279 voturi.

La Cristineşti, Daniela Stredie (PNL) a câştigat în faţa candidatului Pro România, Vasile Cheptanariu, la o diferenţă de 147 de voturi. Stredie a avut 723 de voturi din totalul celor 1.642 voturi valabil exprimate, în timp ce Cheptanariu a înregistrat 576 voturi.

În comuna Havârna, candidatul PSD Rodica Baltă a câştigat cu 588 de voturi, învingându-l pe candidatul PNL Corneliu Sergiu Saviuc, care a avut 515 din totalul celor 1.682 voturi valabil exprimate.

Totodată, în comuna Răuseni s-a impus actualul primar Maria Jîjîie (PSD), care a câştigat un nou mandat în defavoarea candidatului PNL Florin Olaru. Jîjîie a obţinut voturile a 762 alegători, în timp ce Olaru a convins doar 203 alegători. La Răuseni s-au înregistrat 1.002 voturi valabil exprimate.

Cel de-al cincilea primar femeie este din comuna Vârfu Câmpului. Maria Huţu, care a candidat din partea PSD şi care este primar în exerciţiu, s-a impus în faţa candidatului PNL, Doru Zub Ursu, la o diferenţă de peste 500 de voturi. Huţu a întrunit voturile a 1.101 alegători, din totalul celor 1.774 care şi-au exprimat corect votul, în timp ce candidatul liberal a avut susţinerea a 437 alegători. AGERPRES