Rusia a înregistrat marţi 244 de decese cauzate de noul coronavirus în 24 de ore

Rusia a înregistrat marţi 244 de decese cauzate de noul coronavirus în 24 de ore, un record de la începutul epidemiei în această ţară care se confruntă cu o reapariţie a bolii, informează AFP.

Ţara a contabilizat, de asemenea, pentru a treia zi consecutivă, peste 13.000 de cazuri noi de COVID-19 – cu 13.868 de contaminări înregistrate.

Un total de 1,32 milioane de cazuri şi 22.966 de decese au fost înregistrate din martie. Autorităţile continuă să reclame o mortalitate mai mică decât în cea din Europa de Vest, Statele Unite sau chiar din Brazilia, unde decesele zilnice se numărau în sute sau în mii, în funcţie de ţară, în primăvară.

Unele voci critice consideră că numărul deceselor din Rusia este subestimat, Rusia numărând doar cazurile în care COVID-19 este considerată principala cauză de deces.

Recordul precedent, de 232 de decese în 24 de ore, a fost înregistrat pe 29 mai, în condiţii de izolare completă.

În pofida reapariţiei epidemiei, autorităţile ruse susţin că deţin controlul asupra situaţiei şi vor cu orice preţ să evite noi măsuri stricte de izolare cu efecte devastatoare pentru o economie deja lentă înainte de pandemie.

Rusia se bazează, de asemenea, pe eficacitatea primului vaccin din lume împotriva coronavirusului, numit Sputnik-V, după primul satelit spaţial fabricat de Uniunea Sovietică.

În prezent, este acesta este testat pe 40.000 de voluntari, dar este privit cu scepticism de numeroşi experţi străini, mai ales că cercetările ruseşti nu au fost publicate, iar produsul a fost calificat drept un succes după o testare extrem de limitată, pe câteva zeci de persoane. AGERPRES