DRULĂ, O SULĂ DIN COASTA PREMIERULUI

Parodia continua. Gradul de imaturitate al coaliției de guvernare este unul care ar trebui luat în seamă. În această situație fiecare luptă cu fiecare, cu atât mai mult cu cât adversarul ei notoriu, ”ciuma roșie”, nu mai este jucător active.

O zi normală de lucru în această coaliție de guvernare este: dimineață, în Parlament, există o majoritate solidă, cu ajutorul căreia poate trece legile necesare programului de guvernare, pentru ca după orele de program să înceapă spectacolul înjurăturilor anti-liberale, în interpretarea năbădăioșilor useriști, cu nume legendare deja, Năsui, Drulă și Barna, fără a-l uita pe Cioloș, marele covidat care vrea să ia de pe masă tot potul, printr-o mișcare recuperatorie, din cazinourile pariziene, aceea prin care tot bănetul de pe masa se ia  o data cu masa.

De fapt, ne aflăm în previzibila situație în care useriștii prinși în menghina politică se văd nevoiţi să recurgă la singurul limbaj care îl cunosc, acela al înjurăturilor și al cuvintelor scabroase, evident ambalate în cuvintele care lăsau să se împrăștie în aer un parfum de intelectual mai mult poreclit, decât asumat.

Fără a ne împiedica în prețiozități ar trebui să spunem că pretinșii salvatori ai țării din brațele îmbuibaților s-au dovedit a fi jalnice făpturi, lipsite de o minima inteligență, cu ajutorul căreia să reușească să se descurce onorabil în viață, fără a mai avea pretenția de a ne salva și pe noi, cei care, nu ar trebui să uităm că am fost luați de proști.

În timp ce tinerii frumoși liberi și-au dat drumul la fantezia adjectivelor pudibonde și scatologice, făcând chiar un concurs ad hoc pe tema ”Cu ce rahat seamănă Florin Cîțu?”

Florin Cîțu, nu ezită să replice cu un mesaj dur pentru USR-PLUS, mesaj scos la luptă cum mai era scos la luptă steagul dacilor, cu cap de lup: Nu voi încălca Constituția României pentru nimeni!

Florin Cîțu a declarant bărbătește, simțind în spatele său împlântată susținerea colegilor de partid, că indiferent care vor fi cerințele USR-PLUS, domnia sa nu va încălca niciodată Constituția României și va face totul după cum cere legea.

Întrebat ce părere are despre acuzațiile din partea ministrului Drulă, premierul a avut un răspuns evaziv, de genul celui intrat deja în literatura universală, dinspre bravul soldat Švejk, răspuns dat morții: ”Să mă pupi în cur!”

”Îi asigur pe toți membrii Cabinetului că evaluarea se va face pe baza performanței, pe baza a ceea ce fac și nu pe baza a ceea ce spun că fac”.

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor şi vicepreşedinte USR-PLUS, l-a criticat dur pe premierul Florin Cîțu pentru demiterea lui Vlad Voiculescu de la şefia Ministerului Sănătăţii, după ce decizia a fost unilaterală, fără o consultare în prealabil.

”Eu sper – și știu – că există înțelepciune, sunt oameni politici maturi, cu capul pe umeri și în PNL, care își dau seama că guvernarea nu stă într-un singur om și că atunci când arunci în aer totul cu un gest de imaturitate – eu am cinci ani de experiență politică, nu am 20 sau 30, suficient să-mi dau seama că ești un zombie politic în acel moment”, a spus Drulă.

Întrebat de reporter dacă premierul este un „zombie politic”, ministrul Drulă a răspuns afirmativ.

Între timp, de această data din galerie, încearcă să își facă încălzirea să intre pe ternul de joc al Ministerului Sănătății, același Vlad Voiculescu, care a mai fost ministru al acestui minister, dar care, se pare că, nu  și-a dat seama de acest lucru.

Mai mult, personajul somnambul s-a trezit dintr-o dată, lovit de o salvare sau de o targă scăpată din mâinile brancardierilor, și a luat-o  la vale, lovind bunul simț frontal, de parcă un astfel de accident pare să fie unul normal, o întâmplare firească, generatoare de multă condescendență și, în același timp, de multă simpatie pentru cei care au încercat să dea un aer împăciuitor în timp ce colegii de jur împrejurul ponderatului ca din poveste Dan Barna continuau să bage cuțitul în bucățica de Florin Cîțu din care părea să se fi scurs tot aerul.

În cele din urmă, la finalul ședinței de coaliție, la ieșire, nimeni nu l-a zărit pe prim ministrul României. Raluca Turcan a răspuns la întrebarea : Unde este premierul? într-un mod cât se poate de firesc: ”L-am văzu în buzunarul de la piept al lui Dan Barna! El s-a aplecat și la recuperat de pe jos, sleit de lipsa aerului din piept”. Glumea chiar: ”Șefu are mai mult aer în buzunare decât în pieptul său, cândva bombat, pentru ca astăzi să fie doar bombardat!”

ADI CRISTI