SUNTEM PIERDUȚI, NU NE MAI GĂSEȘTE NIMENI

În continuare demonstrăm că suntem ai nimănui. Suntem niște caricaturi de pripas. Nimic nu ne mai poate salva, nici norocul, nici fatalitatea.  Liberalii ajung să fie pedeapsa pe care nici cel mai mare dușman nu o poate gândi, nu o poate da. Florin Cîțu, această pedeapsă a sorții, a demonstrat că este expresia fidelă a lipsei de responsabilitate. Pe când parlamentarii, în majoritatea lor masivă erau deciși să pună capăt crizei politice, votând Guvernul Cîțu, premierul desemnat a dat fuga la Cotroceni pentru a-și depune mandatul, pentru a scăpa din mâini cartoful fierbinte, bâguind că, în astfel de vremuri, este bine ca guvernarea să fie condusă de liberalul care este președintele PNL, ceea ce înseamnă că el, Florin Cîțu, nu are ce căuta în fruntea unui guvern. Iată cu cuvinte lui cum poate fi bâiguită o scuză apocaliptică, în care responsabilitatea guvernării țării în regim de criză a noului coronavirus:

”Astăzi am luat decizia să-mi depun mandatul de Prim-Ministru desemnat Președintelui României.

Gestul meu trebuie interpretat în contextul prin care trece astăzi România.

Sunt un om de partid și înțeleg să fiu alături de partid și de Președintele lui în momentele dificile.

Cred cu tărie că pentru avea succes, în alegerile care vin, Președintele partidului trebuie să fie și Prim-Ministru.

Decizia Președintelui Klaus Iohannis de a mă desemna pentru funcția de Prim-Ministru a fost o onoare. Însă ea a fost luată în contextul în care alegerile anticipate erau o soluție agreată de majoritatea partidelor. Această variantă nu mai există astăzi.(s.n.)

Cu responsabilitate, transparență și profesionalism am luat această decizie.

Este o decizie la care am reflectat mult în ultimul timp urmărind evoluția situației prin care trece România astăzi.

Rămân la finanțe. Avem multă treabă de făcut pentru perioada dificilă care urmează.

Mulțumesc pentru încredere și susținere.”.

Din această misivă bâlbâită și lipsită de o logică elementară reiese la o primă citire o motivație greu de crezut. Din nou liderul PNL, proaspătul depunător de mandate recunoaşte că el ar fi trebuit să fie doar actorul principal al mascaradei alegerilor anticipate.

Se pare că deciziile CCR sunt de importanța unui desen animat. Nimic din ceea ce s-a întâmplat în Parlamentul României nu face cinste nici lui Klaus Werner Iohannis, nici liderilor PNL

În plină pandemie, președintele României și liderul PNL, Ludovic Orban, continua să-și bată joc de interesele poporului, mai ales acum când toate statele lumii sunt atente, preocupate exclusiv  pentru a salva vieți omenești, pentru a gestiona criza datorată noului virus Covid-19.

După lovitura nimicitoare pe care bunul simț și mai ales trezirea la realitate au adus pe marea majoritate a forțelor politice la acel consens necesar votării unui guvern cu puteri depline, premierul desemnat Florin Cîțu a fost obligat să-și depună mandatul în momentul în care era cât pe ce să se trezească prim ministru al României, conducătorul unui guvern liberal cu puteri depline, din care lipsește liderul Ludovic Orban, păstrat ridicol în postura lui Liviu Dragnea, a omului din umbra, cel care ar fi trebuit să tragă sforile de care ar fi trebuit să fie legată marioneta Florin Cîțu. Este bine, este rău? Cred că trezirea la realitate a fost mult prea bruscă pentru ca acest episod să-l repete pe cel cu Viorica Vasilica Dăncilă versus Liviu Dragnea.

Colegii liberali au fost, la rândul lor, șocați de gestul premierului desemnat. Cu toate acestea nu au ezitat să mascheze uimirea și să se adauge unui credit în alb dat lui Florin Cîțu pentru modul în care a gestionat această vizibilă criză:

”Cei care îl cunoașteți pe Orban știți că este un om cu putere de muncă fantastică. Stă și muncește în celula de criză. Domnul Orban poate aduna întreg partidul, întreaga societate. Să ne concentrăm pe ceea ce arde, pe ceea ce îi doare pe români. Am optat pentru o chestiune care ne poate costa, dar prioritatea noastră e sănătatea românilor”, a declarat liderul deputaților liberali Florin Roman.

”Atunci când ești în război, comandatul nu părăsește linia frontului. Cîțu s-a consultat cu colegii și a luat decizia să facă acest pas, iar prin decizia lui, practic Ludovic Orban, omul care a gestionat de la început, are obligația să strângă toată clasa politică, opinia publică, totul, ca să evităm toate efectele nocive ale coronavirusului. Ludovic Orban are experiența să gestioneze această situație, este un om cu putere de muncă fantastică, muncește până la 3-4 dimineața și la 7 e în picioare. E președintele partidului, poate aduna întregul partid, întreaga societate” a continuat să repete de această data în favoarea lui Ludovic Orban, pregătit, prin periere, pentru o nouă nominalizare.

Urmează la aparat președintele Klaus Werner Iohannis pentru a persista în nebunia sa dovedită de a-l propune ca premier desemnat pe …Ludovic Orban, după cum au început să curgă râuri, fluvii, de laude la adresa lui ”Ludovic Orban, omul care a gestionat de la început CRIZA DE SĂNĂTATE, are obligația să strângă toată clasa politică, opinia publică, totul, ca să evităm toate efectele nocive ale coronavirusului”.  Suntem pierduți, nu ne mai găsește nimeni!

ADI CRISTI