Potrivit unui comunicat al ministerului, remis marţi AGERPRES, Institutul Naţional de Neurologie şi Boli Neurovasculare din Bucureşti este beneficiarul celui mai mare contract, în valoare de 48 milioane de lei. Proiectul va asigura creşterea capacităţii de tratament şi diagnosticare a pacienţilor, prin dotarea suplimentară cu echipamente şi aparatură medicală, inclusiv cele necesare secţiei ATI, dar şi pentru dezinfectarea secţiilor.
Un alt proiect, în valoare de 37,76 milioane de lei, va fi implementat de Spitalul Municipal Medgidia. Prin intermediul proiectului va fi finanţată achiziţia de echipamente, aparatură şi consumabile medicale, contribuind la scăderea timpului de depistare precoce/ diagnosticare/ tratament şi la prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Spitalul Municipal Caracal va beneficia de o finanţare în valoare de 21,57 milioane de lei, asigurată tot în cadrul apelului POIM. Suma va fi utilizată pentru a preveni infectarea cu SARS-CoV-2 prin depistare precoce şi diagnosticare, respectiv pentru achiziţia de echipamente medicale.
Pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, judeţul Harghita, au fost contractate fonduri în valoare de 19,34 milioane de lei, care vor fi utilizate pentru cumpărarea de echipamente pentru terapie intensivă şi echipamente de protecţie.
Spitalul Orăşenesc Sf. Ştefan Rovinari, judeţul Gorj, este beneficiarul unei finanţări în valoare de 3,83 milioane de lei, suma urmând să fie utilizată pentru echipamente medicale noi, performante pentru a putea oferi servicii medicale eficiente pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, dar şi celor suspecţi.
Un alt proiect POIM, în valoare de 3,75 milioane de lei, va fi implementat de Spitalul Clinic Căi Ferate Oradea. Finanţarea îi va permite unităţii sanitare să achiziţioneze 12 categorii de echipamente/ aparatură medicală în scopul îmbunătăţirii capacităţii de îngrijire şi tratament a bolnavilor.
Alte 2 contracte, în valoare de aproximativ 3,5 milioane de lei fiecare, vor sprijini activitatea Spitalului Municipal Târgu Secuiesc din judeţul Covasna şi a Spitalului Orăşenesc Hârlău din judeţul Iaşi. Proiectele vor finanţa achiziţia de aparatură şi echipamente medicale, inclusiv consumabile medicale.
Tot în cadrul apelului POIM, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Buftea, judeţul Ilfov, beneficiază de o finanţare de 1,50 milioane de lei. Prin intermediul proiectului unitatea sanitară va cumpăra echipamente şi aparatură medicală, precum şi echipamente de protecţie şi materiale pentru a preveni infectarea personalului medical şi a pacienţilor.
Un alt contract semnat recent în cadrul apelului POIM va asigura echipamente de protecţie şi dezinfectanţi pentru 11 centre sociale rezidenţiale aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6. În cadrul proiectului vor fi cumpărate combinezoane, viziere de protecţie, mânuşi de unică folosinţă, măşti de protecţie, biocide, dispozitive de purificare a aerului, soluţii necesare asigurării igienei şi dezinfecţiei pentru reducerea riscului de infectare şi de răspândire a infecţiei cu COVID-19.
Proiectele finanţate în cadrul apelului POIM asigură finanţări în scopul îmbunătăţirii capacităţii de răspuns şi prevenirii răspândirii virusului. AGERPRES