Antibiotice Iaşi vrea să ia un credit de 30 milioane de lei de la UniCredit Bank

 

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi (ATB) a convocat acţionarii pe 11 august pentru a aproba contractarea unei facilităţi de credit multivalută de 30 mil. lei (6,7 mil. euro) de la UniCredit Bank.

Recent, compania a anunţat că a livrat o cantitate „record“ de produse injectabile în SUA, cea mai mare eco­nomie la nivel mondial, cu o valoare totală de 3,4 mil. do­lari. În 2015 s-a finalizat procedura de autorizare pe piaţa SUA a unui produs fabricat de compania din Iaşi, ceea ce creează oportunităţi de creştere a exportului pe această piaţă.

În raportul de buget şi venituri pentru anul 2016, com­pania intenţionează să înfiinţeze o reprezentanţă în Vietnam, pentru a susţine dezvoltarea afacerilor în Asia de Sud-Est. Producătorul şi-a propus o creştere de 30% a vânzărilor de medicamente în Vietnam în 2016 şi triplarea volumelor până în 2020.

Compania şi-a propus pentru acest an venituri de 350 mil. lei şi un profit brut de 34 mil. lei, ambii indicatori în creştere cu 6% faţă de anul precedent, estimările ţinând cont şi de factorii cu influenţă negativă precum creş­terea progresivă a taxei clawback. Anul trecut, Anti­biotice Iaşi a raportat afaceri de 332 mil. lei, în creştere cu 3% faţă de anul precedent, în timp ce profitul net s-a diminuat cu 13% la 27 mil. lei.