Pentru noi, de 30 de ani, ne-am obișnuit să ne simțim bine doar sub presiune, să ne rânduim obiceiurile, după cât mai multe şoapte strecurate pe la spate, de genul celor care știu ele ce ne trebuie, știu ele ce mai trebuie să facem pentru ca, într-un final, să o ducem bine. Avem nevoie ca soarta să ne fie asigurată și îmbărbătată în așa fel încât, nimic din ceea ce ne înconjoară să nu își schimbe atitudinea, să ne scape de tot ceea ce ne incomodează, de tot ceea ce este împotriva noastră.
Începem deja să suflăm și în iaurt, să ne ferim și de umbra noastră, care parcă se năpustește peste noi, obligându-ne să îngenunchem și să ne surprindem de bănuiala care ne așteaptă.
Psihoza maratonului, a drive-thru-ului vaccinării devine acea supapă de presiune care încearcă să liniștească tensiunile din societate. De fapt, continua joaca cu număratul morților care, de fiecare data, sunt mai puțini decât cei reali, la diferențe de trei ori mai mici de la 30.000 la 90.000 (sic!) cât spun americanii că am reușit să „producem”.
„La ora actuală nimic nu indică faptul că o adaptare a actualului vaccin al BioNTech împotriva principalelor variante emergente identificate ar fi necesar”, notează compania germană într-un comunicat publicat cu ocazia prezentării rezultatelor sale financiare.
Totuşi, BioNTech adaugă că pune la punct „o strategie completă pentru a face faţă acestor variante dacă va fi nevoie în viitor”, menţionând că pentru o asemenea eventualitate a început din luna martie teste asupra unei versiuni modificate a vaccinului său, specifică noilor variante ale coronavirusului.
„Obiectivul acestui studiu este explorarea modalităţii de reglementare pe care BioNTech şi Pfizer ar urma-o dacă SARS-CoV-2 s-ar schimba suficient de mult încât să necesite actualizarea vaccinului”, explică laboratorul german.
O evaluare este de asemenea în curs pentru estimarea efectului unei eventuale a treia injecţii cu serul Pfizer/BioNTech (după prima doză şi rapel) asupra prelungirii imunităţii şi protecţiei împotriva variantelor coronavirusului.
Directorul general al BioNTech, Ugur Sahin, a declarat în luna aprilie că vaccinul Pfizer/BioNTech este eficace împotriva variantei indiene a coronavirusului.
Asocierea celor două companii farmaceutice a estimat iniţial pentru anul acesta o producţie de 2,5 miliarde de doze de vaccin, pe care încearcă să o crească la 3 miliarde de doze. Vaccinul Pfizer/BioNTech a fost livrat până în prezent în mai mult de 90 de ţări.
Conform rezultatelor financiare publicate luni, BioNTech a obţinut în primul trimestru al acestui an un profit de 1,13 miliarde de euro, la o cifră de afaceri de peste 2 miliarde de euro, faţă de cifra de afaceri de 27,7 milioane de euro din primul trimestru al anului trecut.”
Nu putem nega afacerea pe care cei de la Pfizer o fac în stil mare, după principiul ”le-a pus Dumnezeu mâna în cap”, de la 27,7 milioane de Euro la 1,13 miliarde de Euro, ceea ce înseamnă o multiplicare de patru ori a câștigului, doar pe primul trimestru (sic!)
Evident că, într-o lume capitalistă nu se poate să nu ținem cont și de cine câștigă și cine pierde sau în acest caz cine câștigă mai puțin. Nu putem vorbi despre munca patriotică, despre sacrificiul datorat gestului umanitar, în baza căruia, cândva, acum 32 de ani, încă mai era la modă ecoul eroului muncii socialiste.
Avem sau nu avem dreptate nu putem să ignorăm jocurile de culise ale celor care doresc cu tot dinadinsul să nu scape chiar așa de ușor din mână bila aurei, un fel de cloșcă de pui de aur, acum când la doi euro investiți câștigul este de 1,13 euro.
Mai bine nici că se poate, atâta timp cât deocamdată banii investiți aparțin popoarelor europene, pentru a vorbi doar despre cele care ne interesează în primul rând pe noi, acum când nu putem să fim așa de inconștienți și să considerăm că totul este o pleașcă, un cadou pe care ni-l oferă cel sau cei care niciodată nu ne-au oferit cadouri. Și, există o minima întrebare, acum: „De ce i-ar fi apucat o milă așa de mare, să ne dea nouă, pe gratis, ceea ce niciodată nu ne-a dat? Într-adevăr, de ce?
ADI CRISTI