Educatie

665.000 de locuri sunt disponibile la nivel naţional în grădiniţele de stat pentru anul 2021 – 2022

Un număr de 665.000 de locuri sunt disponibile la nivel naţional în grădiniţele de stat pentru anul 2021 – 2022.

În Capitală, în învăţământul de stat sunt disponibile 12.645 de locuri şi alte 72 de locuri în învăţământ special şi 8.977 locuri în învăţământul particular.

Luni a început înscrierea la grădiniţă pentru anul 2021-2022.

Orarul înscrierilor este stabilit de conducerea unităţii de învăţământ şi va fi afişat, la loc vizibil, în fiecare grădiniţă pentru informarea părinţilor şi a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia (dacă există) şi pe site-urile inspectoratelor şcolare.

Pentru înscriere, părinţii pot comunica unităţii de învăţământ prin poştă electronică, telefonic sau fax datele necesare (date privind solicitantul, copilul şi opţiunile exprimate) pentru a fi introduse în aplicaţia specifică.

Etapa de validare a fişelor şi de completare a dosarelor cu documentele necesare se va desfăşura în momentul anunţării de către unitatea de învăţământ, pe zile şi intervale orare, în ordinea în care cererile au fost introduse în aplicaţie, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie sanitară. Aceste date vor fi publicate atât pe site-ul unităţii de învăţământ, cât şi la avizier.

Ocuparea locurilor libere după finalizarea etapei de reînscriere se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă: grupa mare, grupa mijlocie şi grupa mică.

În situaţia în care, într-o unitate de învăţământ, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale şi criterii de departajare specifice.

Criteriile generale de departajare sunt următoarele: existenţa unui document care dovedeşte că un copil este orfan de ambii părinţi, existenţa unui document care dovedeşte că un copil este orfan de un singur părinte, existenţa unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate în unitatea de învăţământ respectivă, existenţa unui document medical eliberat de medicul specialist/certificat de orientare şcolară şi profesională/certificat de încadrare în grad de handicap a copilului. AGERPRES

Related Articles

Back to top button