Universităţi din Europa îşi vor prezenta oferta educaţională în prima jumătate a lunii iunie în cadrul World Education Fair

Universităţi din Europa îşi vor prezenta oferta educaţională în prima jumătate a lunii iunie în cadrul World Education Fair, care va fi organizat în Constanţa, Galaţi, Bucureşti, Timişoara şi Iaşi, informează un comunicat de presă al organizatorilor.

Primul târg are loc pe 10 iunie, la Constanţa, apoi va fi pe 11 iunie – la Galaţi, iar pe 12 iunie – la Bucureşti, la Hotel Garden Inn by Hilton, fiind organizat de consultantul educaţional IntegralEdu. Ediţiile World Education Fairs vor continua cu Iaşi – pe 13 iunie şi Timişoara – pe 14 iunie.

“Pentru anul în curs, procesul de înscriere la unele universităţi din străinătate este activ până la sfârşitul lunii iunie, iar tinerii interesaţi pot bifa până la 5 opţiuni, inclusiv aplicarea pentru burse internaţionale, dacă vorbim strict de Marea Britanie. Aici, toate cursurile au început să se organizeze în format fizic. Cu excepţia specializărilor de medicină, alături de universităţile Oxbridge (Oxford-Cambridge), care au locurile completate, înscrierile pentru alte domenii continuă până pe 30 iunie. Trebuie menţionat că la târgul de la Bucureşti, universităţile din Marea Britanie şi consultanţii educaţionali vor susţine prezentări legate de procedurile de admitere, dar şi de obţinerea vizelor şi burselor pentru UK. Un punct important este legat şi de împrumuturile de studiu care încă se pot obţine de la statul britanic în acest an”, a declarat Ana Maria Papp, business development manager IntergralEdu.

Potrivit sursei citate, la târgul World Education Fair (WEF) vor fi prezente universităţi importante din Olanda, în contextul în care taxele universitare oficiale din această ţară au fost reduse la un sfert, 542 de euro, pentru primul an – studii de licenţă.

Vor fi prezentate la târg universităţi europene din domeniul ospitalităţii, precum Ecole hoteliere de Lausanne, HTMi Hotel and Tourism Management Institute, HotelSchool the Hague, American Hotel Academy şi Swiss Education Group.

La eveniment vor fi prezenţi experţii educaţionali care vor ajuta cu toate informaţiile de care au nevoie tinerii din România, inclusiv despre universităţi care nu sunt prezente.

De asemenea, la târgul educaţional WEF vor fi reprezentate licee de top din Marea Britanie şi Elveţia, precum şi instituţii care organizează tabere educaţionale.

Potrivit surse citate, tinerii pot participa vara aceasta, în condiţii de “siguranţă”, la tabere recreative şi academice, individuale sau de grup, în destinaţii precum: Elveţia, Italia, Germania, Spania, Austria şi Malta.

Totodată, în această vară, se organizează tabere inclusiv în Marea Britanie iar “elevii români împreună cu alţi cursanţi proveniţi din ţările incluse pe “amber list” se pot bucura de un program activ pe durata celor 5 zile de izolare”. AGERPRES