Numărul total al cetăţenilor cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 31 iulie este de 18.915.233

Numărul total al cetăţenilor cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 31 iulie este de 18.915.233, a informat, luni, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Conform unui comunicat AEP transmis AGERPRES, sunt cu 830 mai mulţi alegători faţă de ultima informare publică, realizată la data de 30 iunie.

Diferenţele apar ca urmare a operaţiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităţilor administrativ-teritoriale conduse de aceştia.

În luna iulie, primăriile au operat în Registrul electoral radierea a 20.938 persoane ca urmare a decesului, precum şi radierea a 58 de persoane ca urmare a interzicerii exercitării dreptului de a alege sau a punerii sub interdicţie.

Un număr de 101 persoane au redobândit drepturile electorale ca urmare a expirării perioadei de radiere.

Numărul de alegători care au împlinit 18 ani în iulie este de 21.725, aceştia fiind înscrişi în Registrul electoral din oficiu, de către AEP, pe baza comunicării Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date.

AEP menţionează că, din totalul de alegători români care figurează în Registrul electoral, un număr de 18.165.283 au domiciliul sau reşedinţa în ţară, iar 749.950 au domiciliul în străinătate şi sunt posesori de paşaport CRDS. AGERPRES