Printre diferitele alternative care există, tratamentul varicelor cu microspumă este unul dintre cele mai solicitate. În ce constă? Care sunt riscurile sale? Citiți mai departe pentru a afla totul despre acesta!
Ați auzit de tratamentul varicelor cu microspumă? Să ne amintim că varicele, numite și vene varicoase, constituie o problemă de sănătate și estetică. Ele se manifestă fie sub formă de vene subțiri albastru sau violet, fie ca o îngroșare și închidere la culoare a venelor.
Din fericire, există mai multe tratamente care vă permit să le ameliorați. Printre acestea, găsim microspuma, care a devenit populară pentru simplitatea și rezultatele sale bune. În ce constă? Cum se efectuează tratamentul?
Varicele
Varicele sunt legate de insuficiența venoasă. Pe picioare, apar ca vene inflamate, cu umflături asemănătoare nodulilor, deloc estetice. Obstrucția venelor poate apărea și în alte zone și organe, cum ar fi esofagul (varicele esofagiene) și rectul (hemoroizi).
Cauza varicelor este insuficiența valvelor sau slăbiciunea pereților venelor. Acest lucru este condiționat de factori ereditari, precum și de vârstă, obiceiuri și stil de viață.
Vestea bună este că există mai multe tipuri de tratamente pentru a contracara atât cauzele, cât și consecințele varicelor. Acestea variază de la schimbări alimentare și exerciții anti-varicoase, până la intervenții chirurgicale, terapie cu laser și alte proceduri.
În acest caz, așa cum am menționat deja, vom explica în ce constă tratamentul pentru varice cu microspumă. În plus, vom detalia în ce constă recuperarea și care sunt riscurile posibile.
Tratamentul varicelor cu microspumă
Tratamentul varicelor cu microspumă constă în injectarea unei substanțe în venele afectate. Acesta urmărește să promoveze întărirea și vindecarea pereților interni ai venelor pentru a restricționa și redirecționa circulația. Apoi, venele tratate sunt reabsorbite de țesutul din jur, până când dispar.
Substanța utilizată în această procedură, polidocanolul, cunoscut și sub numele de Laureth-9, este un agent sclerozant. Sporește formarea cheagurilor și a țesutului cicatricial. Astfel, se diminuează dilatarea venelor afectate, care este cel mai vizibil semn al varicelor.
Trebuie remarcat faptul că acest tratament nu necesită spitalizare sau anestezie. Totuși, trebuie făcut de un profesionist și trebuie urmat un protocol. (sursa:www.dozadesanatate.ro)