Cristian Stanciu (PSD): La Aeroport este nevoie de specialişti, nu de lideri politici

Liderul grupului consilierilor judeţeni social democraţi, Cristian Stanciu, acuză politizarea de către PNL a funcţiilor de conducere din cadrul instituţiilor aflate în subordinea Consiliului Judeţean, dând ca exemplu în acest sens numirea la sfârşitul săptămânii trecute a consilierului judeţean Romeo Vatră în funcţia de director general interimar al Aeroportului Internaţional Iaşi.

”Îmi amintesc că în urmă cu mai puțin de un an, domnul Vatră declara că nu este potrivit pentru ocuparea funcției de director al Aeroportului și că trebuie organizat concurs pentru ocuparea acestei funcții, că el își va continua mandatul în Consiliul Județean. Viza atunci și o funcție de vicepreședinte al Consiliului Județean. Și mai spunea atunci ceva ce mie mi s-a părut foarte important: că nu și-a propus să facă politică pentru a deveni director într-o instituție publică. Am crezut atunci că printre liberali sunt și oameni cu capul pe umeri, care își cunosc limitele și prioritățile. Chiar am apreciat acel punct de vedere. Din păcate, în mai puțin de un an, vedem că domnul Vatră devine acel politician pe care îl detesta, că renunță la funcția de consilier județean, deși mandatul este abia la început, și că este numit director la Aeroportul ieșean. Este greu de crezut că renunță la încă trei ani de mandat de ales județean pentru doar câteva luni de interimat la Aeroport, ceea ce înseamnă că planurile celor de la PNL vizează inclusiv concursul ce urmează să fie organizat pentru postul de director. Vom trăi și vom vedea când va fi organizat concursul și dacă domnul Vatră îl va câștiga”, declară Cristian Stanciu.

Liderul social democraţilor din Consiliul Judeţean anunţă că la aeroportul ieșean urmează să fie implementat în perioada următoare un amplu proiect de modernizare și extindere ofată cu votarea de către plen a planului de dezvoltare al aerogării, care are ca termenj de finalizare luna decembrie 2023.

”La aeroport este nevoie de o echipă de specialiști care să poată gestiona acest proiect de zeci de milioane de euro pe care l-am votat în cadrul Consiliului Județean. Este nevoie de oameni cu experiență în gestionarea unor astfel de proiecte majore, de oameni care cunosc în detaliu domeniul, nu de lideri politici. Nu cred că unul dintre criteriile de selecție la concurs va fi experiența politică la sediul din Podu Roș, dar ne putem aștepta la orice. PNL ne-a obișnuit cu tratarea statului ca propria moșie, cu numiri de ospătărițe la protecția împotriva inundațiilor, cu ”animale politice” pe post de directori la ape sau cu patroni de pompe funebre numiți la conducerea spitalelor în plină pandemie. Exemplele scandaloase pot continua și au afectat toată țara. Este un mod păgubos de a face politică pe care sunt sigur că românii îl vor sancționa cât de curând”, spune, în încheiere, Cristian Stanciu.