Echipa Quantum Robotics a căştigat a V-a ediţie a campionatului de robotică BRD First Tech Challenge România

Echipa Liceului Teoretic International de Informatica Bucuresti (ICHB) – Quantum Robotics – a castigat a V-a editie a campionatului de robotica pentru licee „BRD First Tech Challenge Romania”.

Este prima editie cand o singura echipa castiga ambele premii mari din competitie, arata un comunicat transmis AGERPRES.
„BRD First Tech Challenge Romania”, organizat de asociatia „Natie Prin Educatie”, a avut loc intre 28 si 30 august, iar la competitie au participat cele mai bune 24 echipe din Romania.
Echipa Quantum Robotics, alcatuita din 12 elevi din clasele IX-XII din cadrul ICHB, pasionati de domeniul ingineriei si programarii, a obtinut: locul 1 in clasamentul robotilor dupa meciurile de calificare, locul 1 dupa finale, cat si cel mai important trofeu al competitiei, Inspire Award, pentru un robot performant in teren si pentru activitatea generala a echipei din timpul sezonului competitional 2020-2021.
Prima parte a competitiei a cuprins interviurile cu juratii, iar luni, la Sala Polivalenta din Bucuresti, s-au desfasurat competitiile in teren la care Quantum Robotics s-a calificat pe primul loc, cu un punctaj de 1.385 de puncte si, in calitate de capitan, a format alianta castigatoare din finala.
Tema „Ultimate Goal” din sezonul 2020-2021 este inspirata din sport si a fost lansata in septembrie 2020. Echipele trebuie sa construiasca robotii pentru a obtine cele mai multe puncte conform temei date. Tema competitiei se schimba anual, provocarea anului acestuia fiind lansarea unor inele la diferite nivele, fiecare nivel avand un punctaj diferit. Robotul este condus in teren de doi soferi, iar fiecare meci in teren dureaza 2 minute si 30 de secunde si este alcatuit din trei parti: 30 de secunde de autonomie, in care robotul trebuie sa ia propriile decizii, urmate de 2 minute de telecomandare. Ultimele 30 de secunde din perioada de telecomandare se numesc „end game”, timp in care robotul trebuie sa transporte 2 elemente de joc voluminoase in afara terenului si sa tinteasca 3 obiecte subtiri. indeplinirea tuturor misiunilor aduce robotului punctajul maxim si urcarea in clasament.
Quantum Robotics este o echipa care participa la competitiile de robotica „FIRST Tech Challenge” din diverse tari. Echipa a fost infiintata in anul 2017 de un grup elevi olimpici la diverse materii, cum ar fi informatica, matematica, fizica, chimie, robotica. Echipa isi desfasoara activitatea in cadrul laboratorului de robotica din Liceul Teoretic International de Informatica Bucuresti si este coordonata de doi mentori profesori si doi asistenti – fosti membri din echipa, in prezent studenti.
(sursa:www.portalinvatamant.ro)