AUR cere demiterea ministrului de Interne

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) solicită demiterea ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, susţinând că evenimente grave care au avut loc recent „au dezvăluit incapacitatea MAI de a asigura ordinea publică, domnia legii şi siguranţa cetăţenilor”.

„Tot mai desele deficienţe în asigurarea siguranţei cetăţenilor au loc pe fondul lipsei de predictibilitate în instituţiile MAI, al crizei de autoritate, al conducerii defectuoase, al deficitului cronic de personal şi lipsei de pregătire şi experienţă a forţelor de poliţie. Având în vedere aceste lucruri, AUR consideră că se impune demiterea lui Lucian Bode. În ultimele zile au avut loc mai multe evenimente grave care au dezvăluit incapacitatea MAI de a asigura ordinea publică, domnia legii şi siguranţa cetăţenilor”, precizează AUR, vineri, într-un comunicat de presă.

AUR dă ca exemple cazuri petrecute de curând în judeţul Giurgiu, în Bucureşti şi în judeţul Sibiu.

„Un şofer de microbuz a fost omorât foarte aproape de sediul Poliţiei, al Parchetului şi Judecătoriei din Bolintin Vale, judeţul Giurgiu. Un agent de poliţie a accidentat doi copii pe trecerea de pietoni. Unul a murit şi, în timp ce-şi dădea ultima suflare, poliţistul i-a întors trupul cu piciorul, într-un ultim gest care sintetizează dezumanizarea. Recent, şeful Poliţiei din Poiana Sibiului a fost arestat, infracţiunile acestuia având loc ani la rândul, fără ca superiorii săi din MAI să ia măsuri”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii acestei formaţiuni critică unele măsuri luate de forţele de ordine.

„Domnul Bode a pus umărul la umilirea, deprofesionalizarea şi ridiculizarea Poliţiei Române. Invocând molima, cei aflaţi la putere au deturnat grav rolul fundamental al forţelor de ordine, îndreptându-le împotriva propriilor cetăţeni, prin măsuri absurde, ori spre misiuni total nepotrivite cu atribuţiile lor. Poliţiştii au fost puşi să vâneze bătrâni fără mască sau care vând pătrunjel pe trotuar, să fie paznicii unor instituţii sau să verifice tipul şi compoziţia măştilor”, afirmă, citat în comunicat, deputatul George Simion, copreşedinte al AUR. AGERPRES