Stroe: Avem îngrijorări legate de pandemie şi aşteptări pentru soluţii

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat, marţi, că liberalii au „îngrijorări” legate de pandemia de COVID-19 şi aşteaptă soluţii din partea ministrului Sănătăţii.

„În mod evident că avem îngrijorări legate de pandemie, 16.000 de cazuri pe zi este o creştere faţă de acum câteva zile destul de mare, dar în egală măsură avem şi aşteptări pentru soluţii. Aţi văzut criza din energie. În condiţiile în care ambele partide au contribuit, cred că acelaşi lucru se poate face în cadrul unei viitoare şedinţe de coaliţie şi pe această temă a crizei generate de pandemia de COVID-19. Am văzut câteva chestiuni transmise public de ministrul Rafila legate de pregătirea ambulatoriilor şi de zona de antivirale. Ştim cu toţii foarte bine, apropo de aşteptările noastre, că lupta cu pandemia se dă şi înainte să ajungi în spital. De asta credem că este spaţiu în continuare de mult mai multe măsuri pe care evident le aşteptam din partea ministrului Sănătăţii”, a spus Stroe, într-o conferinţă de presă la sediul central al PNL.

El a fost întrebat dacă vor mai exista discuţii cu privire la certificatul verde în şedinţa coaliţiei.

„Aş prefera să nu mai fac aprecieri legat de acest subiect până nu va exista acest subiect pe agenda viitoarei posibile întâlniri a coaliţiei pentru a avea soluţii, cum am avut şi în zona energiei. (…) E un subiect, din punctul nostru de vedere, la fel de important ca şi problema facturilor şi a preţurilor la energie şi trebuie tratat ca atare. Acest val cinci, observ în general în opinia publică, lucru de altfel repetat şi de presă, că foarte mulţi îl tratează ca pe o fatalitate şi aşteptăm să treacă cu bune, cu rele sau vom vedea ce o fi. Nu, noi credem că există soluţii, am insistat tot timpul pentru a avea aceste soluţii chiar şi pe agenda coaliţiei şi credem în continuare că putem mai mult”, a mai afirmat liberalul. AGERPRES