Vremea va continua să fie oscilantă din punct de vedere termic în cele mai multe regiuni, în timp ce precipitaţiile în general slabe cantitativ vor fi prezente în majoritatea regiunilor aproape în fiecare zi, arată prognoza publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), valabilă pentru intervalul 31 ianuarie – 13 februarie.
În Banat, în prima săptămână de prognoză, media temperaturilor maxime va avea variaţii în general între 3 şi 7 grade, iar cea a minimelor între -5 grade şi un grad. În cea de-a doua săptămână se va răci treptat, de la o medie a maximelor termice de 6 – 7 grade, iar a minimelor apropiată de zero grade, până în jurul a 4 grade media maximelor şi între -5 şi -4 grade a minimelor. Temporar, vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi.
În Crişana, până la începutul celei de-a doua săptămâni, media temperaturilor pe întreaga regiune va avea valori între un grad şi 6 grade, în cazul maximelor, respectiv între -6 şi zero grade, în cazul minimelor. În zilele următoare vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că la final temperaturile maxime vor fi, în medie, de 2 – 3 grade, iar cele minime de la -6 la -5 grade. Precipitaţii, în general slabe cantitativ, vor fi posibile aproape în fiecare zi.
În Transilvania, în tot intervalul de prognoză, media temperaturilor maxime se va menţine apropiată de pragul îngheţului, iar a temperaturilor minime va avea variaţii, în general, între -9 şi -4 grade. Aproape zilnic vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ.
În Maramureş, până la începutul celei de-a doua săptămâni de prognoză, media temperaturilor maxime va fi în general în creştere şi va atinge valori în jurul a 3 grade, iar temperaturile minime vor avea variaţii între -8 şi -2 grade. În zilele care vor urma, se va răci uşor şi treptat, astfel că media maximelor se va apropia de zero grade spre finalul intervalului, iar a minimelor va coborî sub -6 grade. Temporar, vor fi precipitaţii în aproape fiecare zi.
În zona Moldovei, în tot intervalul de prognoză, media temperaturilor maxime nu va avea variaţii importante şi se va situa, în general, între 3 şi 5 grade. Minimele termice se vor menţine în general sub pragul de îngheţ, iar media acestora va fi, în general, între -6 şi -2 grade. Temporar, vor fi precipitaţii aproape zilnic şi în general slabe cantitativ.
În Dobrogea, în cea mai mare parte a intervalului, valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod normal în această perioadă. Media maximelor termice va avea variaţii, în general, între 5 şi 7 grade, iar a minimelor între -3 grade şi un grad. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai mare în data de 1 februarie şi în intervalul 5 – 7 februarie.
În Muntenia, valorile termice vor fi, în general, mai ridicate decât ar fi normal la sfârşitul lunii ianuarie şi la începutul lunii februarie. Maximele termice vor avea o medie cuprinsă între 4 şi 9 grade, iar minimele termice, una ce se va situa între -6 grade şi -1 grad. Precipitaţii slabe vor fi posibile trecător şi pe arii restrânse, în data de 1 februarie şi, din nou, începând cu data de 5 februarie.
În Oltenia, în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, valorile termice se vor situa peste cele specifice perioadei. Media maximelor termice va fi cuprinsă între 4 şi 8 grade, iar cea a minimelor între -5 şi zero grade. Precipitaţii slabe vor fi pe suprafeţe mici, cu o probabilitate mai mare între 5 şi 7 februarie.
La munte, în tot intervalul de prognoză, valorile de temperatură se vor menţine preponderent negative. Media maximelor termice se va afla între -7 grade şi -1 grad, în timp ce minimele vor oscila între -12 şi -6 grade. Temporar, va ninge în fiecare zi. AGERPRES