Subiectele abordate în cadrul discuţiilor au vizat priorităţile economice stabilite de România în perioada următoare, respectiv oportunităţile de investiţii în diverse sectoare industriale, economice şi sociale.
Potrivit comunicatului, ministrul Economiei a subliniat importanţa modernizării industriei româneşti prin integrarea digitalizării, inovaţiei tehnologice şi sociale, ecoinovaţiei şi economiei circulare. Pentru acest lucru este necesară identificarea de soluţii şi de instrumente de reducere a aprovizionării cu materii prime sau cu produse low-cost din ţările non-UE care influenţează negativ competitivitatea industriilor pe piaţa europeană unică, se menţionează în comunicat.
Astfel, ministrul Economiei a apreciat că schimbul de know-how şi colaborările cu partenerii de afaceri din UE pot crea valoare adăugată în economia românească.
„Consider că sprijinirea inovaţiei industriale în România, prin canalizarea finanţării cercetării-dezvoltării-inovării prin clustere de excelenţă pe termen lung este esenţială pentru a intra în lanţurile valorice globale. Schimbul de know-how şi colaborările cu partenerii de business din UE pot crea competitivitate pe pieţele globale, implicit valoare adăugată economiei româneşti, iar abordarea incluzivă va contribui la evitarea decalajului economic dintre state”, a declarat Florin Spătaru, citat în comunicat. AGERPRES