Rusia pregăteşte un proiect de lege menit să elimine limita de vârstă pentru înrolarea în armată

Rusia pregăteşte un proiect de lege menit să elimine limita de vârstă pentru înrolarea în armată, potrivit Dumei de Stat a Rusiei, relatează AFP.

”Scopul proiectului de lege este eliminarea limitei de vârstă pentru cetăţenii cu vârstă legală de muncă (…), care au dreptul să încheie primul contract de serviciu militar”, se arată în nota explicativă a proiectului de lege.

Potrivit acestei note, doar cetăţenii cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani au dreptul în prezent să încheie un prim contract cu armata. În cazul cetăţenilor străini, vârsta pentru înrolare este cuprinsă între 18 şi 30 de ani.

Cu toate acestea, ”pentru utilizarea armelor de înaltă precizie, operarea armelor şi a echipamentelor militare, este nevoie de specialişti cu pregătire avansată”, deci mai în vârstă.

Această lege ar contribui la atragerea specialiştilor în domenii preferate de civili, precum asistenţă medicală, inginerie, comunicaţii ”pentru serviciul militar prin contract”, se arată în document.

Armata rusă se află în plină ofensivă în Ucraina, dar asaltul trupelor ruse a fost întâmpinat cu o rezistenţă acerbă din partea forţelor ucrainene, astfel încât Rusia a suferit pierderi materiale şi umane semnificative, deşi Moscova nu dezvăluie detalii în acest sens. (sursa:www.news.ro)