CulturaFlux

Teatrul Mic începe noua stagiune pe 9 septembrie, cu spectacolul „Deșteptarea primăverii”

Teatrul Mic din Capitală începe noua stagiune pe 9 septembrie, cu spectacolul „Deşteptarea primăverii” de Frank Wedekind, în regia şi scenografia lui Vlad Cristache.

„Noua stagiune o începe acum, pe 9 şi 10 septembrie, cu ‘Deşteptarea primăverii’. Eu mi-am început proiectul meu managerial în 2017 tot cu ‘Deşteptarea primăverii’ şi de obicei închid şi deschid cu acest spectacol. Înainte de asta vom avea o deplasare, pe 25 august, la Constanţa, într-un festival, o stagiune estivală a Teatrului de Stat din Constanţa, unde jucăm ‘Bigamul’, o comedie”, a declarat pentru AGERPRES managerul teatrului, regizorul Gelu Colceag.

El a precizat că repertoriul Teatrului Mic se va îmbogăţi până la sfârşitul anului cu patru spectacole noi, primul urmând să fie „Zeul masacrului” de Yasmina Reza.

”Începem pe 9 septembrie şi până la sfârşitul lunii avem câte patru sau cinci spectacole pe săptămână. Avem şi spectacole noi, primul este ‘Zeul masacrului’ de Yasmina Reza, în regia Andreei Grămoşteanu, şi undeva la începutul lui octombrie vom avea o nouă premieră cu o piesă irlandeză ‘Locotenentul din Inishmore’ de Martin McDonagh, în regia lui Vlad Massaci. Pe urmă, probabil, în luna noiembrie, vom avea, dacă ne mai ajung banii, ‘Hedda Gabler’ de Henrik Ibsen, în regia lui Radu Iacoban, şi, în decembrie, ‘Tartuffe’ de Moliere, în regia mea, spectacol pe care-l fac cu ocazia anului Moliere. Acestea sunt perspectivele până la sfârşitul anului”, a afirmat managerul, precizând că pentru restul proiectelor „totul depinde de buget”.

Gelu Colceag a spus că spectacolul ‘Zeul masacrului’ este realizat în cadrul proiectului „Teatru pentru actori… şi numai cu actori…”.

„‘Teatru pentru actori… şi numai cu actori…’ este un program pe care l-am deschis acum doi ani şi jumătate sau trei ani, în perioada de pandemie, ca actorii să poată lucra, să poată propună şi să lucreze singuri, şi pentru ca ei să poată avea activitate am propus acest program care a avut succes mare şi în care am scos până acum şapte premiere”, a menţionat regizorul.

El a arătat că, în funcţie de buget, pentru primăvara anului viitor are programate alte două premiere, spectacole care ar fi trebuit iniţial să fie prezentate în această toamnă.

„Deci probabil că vor rămâne două premiere pe care le aveam iniţial în program, dar le vom face în primăvara anului 2023. Este vorba despre ‘Casa de pe graniţă’ de Sławomir Mrozek, în regia lui Claudiu Goga, şi ‘Nunta micilor burghezi’ de Bertolt Brecht, în regia Nonei Ciobanu”, a mai spus Gelu Colceag.

Managerul a precizat că sala din Constantin Mille nu va putea fi folosită nici în această stagiune, deoarece clădirea nu a fost consolidată, iar având în vedere că se va juca în continuare cu publicul pe scenă s-a luat decizia lărgirii spaţiului destinat spectatorilor.

„Din 2017 avem bulină pe sala din Constantin Mille, dar doar pe clădirea care adăposteşte spectatorii, de aceea am putut improviza un spaţiu pe scenă. Acolo putem avea spectatorii deoarece acel spaţiu este într-o clădire cu gradul seismic II, nu este cu bulină. Acum intenţionez să măresc numărul de locuri, să pun gradene pe trei părţi, cum era pe vremuri la Grădina Icoanei, teatru elisabetan cu public pe trei laturi. Am făcut acum o prelungire la scenă şi vom încerca să mărim numărul de locuri”, a mărturisit Gelu Colceag.

(sursa;www.news.ro)

Related Articles

Back to top button