Administraţia din Londra a început curăţenia după miile de persoane care au aşteptat la coadă la Westminster Hall

La Londra, operaţiunea de curăţenie după miile de persoane care au aşteptat ore întregi pentru a-i aduce un ultim omagiu reginei Elisabeta a II-a a început la scurt timp după plecarea cortegiului funerar din capitala Marii Britanii, relatează dpa.

În cartierul londonez Southwark, unde coada de persoane a început în Southwark Park, la câţiva kilometri depărtare de Westminster Hall, unde sicriul suveranei a fost depus timp de patru zile, oficiali ai consiliului local au declarat că au încheiat o inspecţie completă a traseului, iar angajaţi au curăţat orice urmă de gunoi.

Consiliul din Southwark a afirmat că, după o scurtă pauză pentru funeralii, personalul va continua să lucreze cu oficiali guvernamentali şi cu compania implicată în organizarea evenimentului „pentru a se asigura că Southwark Park este complet deschis şi că va reveni la strălucirea sa de odinioară”.

Numai în Southwark Park, numeroşi angajaţi au lucrat în total 24 de ore suplimentare de-a lungul celor patru zile în care sicriul suveranei s-a aflat la Westminster Hall pentru a păstra curat spaţiul verde. Consiliul local a estimat că şapte tone de gunoi suplimentare au fost adunate în aceeaşi perioadă.

„Southwark a fost mândru, în numele rezidenţilor săi şi a administraţiei locale, să joace un rol în acest moment istoric din istoria naţiunii noastre”, a declarat Catherine Rose, membru al consiliului local pentru parcuri, străzi şi aer curat.AGERPRES